Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Emelie Dahl satsar på VM

Det var många som hade stora förväntningar inför SM-premiären i Uddevalla tidigare denna säsong, då många hade hört talas om Emelie Dahl som skulle göra sitt första år på stor cykel efter att klivit upp från 85cc.

Vi visste att hon hade kapaciteten och farten men skulle nerverna hålla för en "Rookie" som skulle göra sitt första år bland eliten?

Med facit i hand så gick det hela vägen fram till ett SM-guld, efter otroligt fina och imponerande körningar från Emelie. Jag har nu ställt fem snabba frågor till Emelie som här ger oss svaren på vad som kommer att ske inför den kommande säsongen 2014.

För ungefär ett år sedan, så hade du precis börjat köra stor cykel. Nu ett år senare, så är du Svensk Mästarinna 2013. Var det något du hade kunnat föreställa dig att det skulle ske redan i år? Eller hur låg dina funderingar inför säsongen?

Mitt mål denna säsong var topp 3 i SM. Men jag hade tänkt lite innan för mig själv att det kanske inte skulle vara omöjligt med ett SM guld.

Du går idag på Motocross gymnasiumet i Tibro, hur är dagarna för dig där? Mycket träning? Vad är den stora möjligheten med att vara i Tibro?

Dagarna på MX-Gym är jätte bra. Mycket träning med bra utveckling. Det jag gillar bäst med att gå på MX-Gym är att man kan kombinera cross, och träning med skolan.

Vi har även fått nys om att det skiftas färg på din cykel till nästa år och att du kommer sadla en Yamaha. Hur känns det?

Nästa säsong kommer ni få se mig på en Yamaha 250yzf, och jag kommer köra för Carla pro Shop - Yamaha motor Scandinavia. Det blev Yamaha för att jag gillade den nya 2014 modellen grymt mycket, Och vi fick ett bra samarbete med Yamaha.

Emelie tillsammans med Carla Pro Shop - Yamaha Motor Scandinavia

Hur ser din plan ut för kommande säsong, är det ut i Europa du vill till eller är det Amerika som lockar dig?

Nästa säsong ser det ut som jag kommer köra alla VM (WMX). Och SM, kanske några Sverigecupen!

Sist men inte minst, någon eller några som du skulle vilja passa på att säga ett tack till?

Jag skulle vilja tacka min familj. Och mina sponsorer: EMX, Scott, MxCarro, MVM Racing (Ola Hansson), Skoj På Hoj (Olle Ohlsson) Kumlin Suspension, Finmekaniska racing, Foliekungen, herr entrématta, T-lock & Made. Och alla som hejat och trott på mig denna säsong. Tack! // Emelie Dahl

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | AGM Shop
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | MXGP