Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Efterlängtat SM-guld för Ken

För ett år sedan förlorade Ken Bengtsson kampen mot Nikolaj Larsen i MX1-klassen som vann SM-guldet med endast tre poäng. Ken klassade ner sig och säkrade sitt första SM-guld när finalen avgjordes i Varberg.

Foto: Niklas Svensson

SM-finalen avgjordes lördagen och Varbergs MK hade ordnat till det bra med banan. Vädret däremot så blev vi nog bjudna på alla årstider på en och samma dag. Det blåste storm, det regnade, det haglade och solen värmde stundtals beroende på var på banan man stod.

Men i MX2-klassen fanns det en förare som fick revansch från förra årets tuffa förlust precis på målsnöret i Finspång för nästan prick ett år sedan.

Foto: Niklas Svensson

Ken Bengtsson och Nikolaj Larsen var fjolårets hetaste fight i MX1-klassen. Nikolaj inledde säsongen starkast och ledde med ca 30–40 SM-poäng innan Ken vaknade till liv och började rada upp heatseger efter heatseger, samtidigt som Nikolaj gjorde flera misstag deltävling efter deltävling.

Men trots en dubbelseger i SM-finalen i Finspång förra året så gick det inte hela vägen till ett efterlängtat SM-guld, utan det fattades snopet nog tre ynkliga poäng. Detta var Kens första säsong i MX1-klassen efter sex säsonger i MX2-klassen.

Foto: Niklas Svensson

Till mångas förvåning så valde Ken att klassa ner sig till MX2-klassen igen till denna säsong, lämnade Yamaha efter flera säsonger och satte sig på en vit Husqvarna istället. Det visade sig bli ett guldkoncept.

Ken började sin SM-resa 2011 i MX2-klassen, tog endast fyra poäng. Lyckades säsongen 2012 skrapa ihop 17 SM-poäng och året därpå blev det en niondeplats. Men säsongen 2014 var det året Ken slog igenom på riktigt och det slutade med en silvermedalj i MX2-klassen bakom Even Heibye, som vann alla heat förutom två den säsongen.

Säsongen 2015 blev ett skadedrabbat år och en 11e plats i MX2-SM efter att bara medverkat i de tre första deltävlingarna. Säsongen 2016 blev det en ny SM-medalj på en tredjeplats totalt, bakom Even Heibye och Anton Gole.

Foto: Niklas Svensson

Förra säsongen i MX1-klassen lyckades Ken vinna 10st finaler men lyckades trots det inte vinna SM-guldet. Denna säsong blev det märkligt nog bara två heatsegrar, men tack vare jämna och starka resultat ledde till ett efterlängtat SM-guld med 20 poäng tillgodo ner till Pontus Jönsson, som vann flest finaler denna säsong med hela sju stycken. Och trots att Anton Gole var borta de två första deltävlingarna så lyckades han sedan kämpa sig upp till en slutlig tredjeplats totalt.

Vi på MxInAction vill avsluta med att gratulera Ken Bengtsson som äntligen körde hem sitt SM-guld och tacka för de fina körningarna under säsongen som ledde till detta.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP