Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Edberg EM-sexa i Lommel

Sverige fortsätter att gå i rätt riktning. Det visade flertalet svenska förare i EMX125 klassen när dom besökte sanden i Lommel.

Sverige har länge varit lite bakom kulisserna när det gäller framskjutna placeringar internationellt. Men senaste säsongerna har vi börjat se en förändring och det med förare som börjar sätta Sverige tillbaka på kartan.

Tim Edberg - Foto: Motoxpics.be - John Oostvogels

Det känns otroligt bra och kul att se att vi har en bred front på väg upp internationellt. I helgens deltävling av EMX125 fanns åtta svenska förare till start. Sex av dessa tog sig till final. Fyra av dessa fick med sig EM-poäng.

Bäst gick det för fabriksföraren Tim Edberg. Totalsexa efter en sjunde respektive en åttondeplats. Ingen dans på rosor då Tim fick kämpa sig upp efter dåliga starter.

Bra fart i kroppen hade även Viking Lindström. Vi missade helt i lördagens rapport att Viking låg åtta i första heatet när maskinen stannade tre varv före mål. Han fick dock en bra revansch i andra finalen med en uppkörning från startkrasch till sjua i mål.

Viking Lindström - Foto: Motoxpics.be - John Oostvogels

Dock har Viking nu i veckan efter tävlingen kraschat hårt under ett träningspass i Holland som resulterade med en helikoptertur till sjukhuset där man konstaterat en fraktur på benet ovanför fotknölen, brutet revben och har fortfarande problem med ena lungan. Vi vill skicka en stor krya på hälsning till Viking och hoppas att han har bra läkkött.

Filip Olsson hade ett tufft första heat i mål som 15e. Men vilken körning i söndagens andra final. Låg länge och kriga mellan 6-7-8e plats innan han mot slutet blev passerad av både Edberg och Lindström för att sluta nia, som dock räckte till en åttondeplats totalt.

Filip Olsson - Foto: Motoxpics.be - John Oostvogels

Poäng blev det även för Edvin Hagman i lördagens final via en 19e plats. Utan poäng blev Adam Einarsson, Rasmus Håkansson och Arvid Lüning. Dubbelsegrade gjorde Mikkel Haarup från Danmark som nu ligger tvåa totalt i mästerskapet med åtta poäng upp till ledaren.

Tim Edberg ligger nu på en sjundeplats totalt, en poäng före Isak Gifting som inte kunde närvara p.g.a. skada. Till helgen är det dags igen i Schweiz och sedan är det dags för den avgörande finalen i Uddevalla helgen efter. Där behöver förarna all stöd man kan få från oss i publiken, så jag hoppas verkligen att ni kommer.

Segraren Mikkel Haarup - Foto: Motoxpics.be - John Oostvogels

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | AGM Shop
Reklam | KTM
Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor