Reklam | Duells AB
Reklam | MXGP
Reklam | FoxHead Europe

Dungey stressad? – Andra raka för Tomac

Sedan hemkomsten i måndags kväll så har jag haft en riktigt tuff vecka med att komma i fas med tidsomställningen men nu börjar det sakta men säkert bli återställt.

Jag får ursäkta för den alldeles försena rapporten men jag garanterar er att jag kommer leverera massor av läsvärda artiklar från min resa och jag ska under helgen sätta mig ner för att skriva ihop några nya artikelserier.

Eli Tomac - Foto: Niklas Svensson

Men hur var egentligen själva tävlingen i Daytona?

Den var faktiskt riktigt, riktigt bra. Jag tycker det bjöds på bra racing genom hela kvällen. Dock kan jag tycka att tävlingsformatet i 450-klassen börjar bli lite tråkigt. Med kval, semifinaler och sista chansen. Skulle hellre se att man kanske bara har ett kvalheat, sista chansen och sedan istället kör två finaler. Det är ju trots allt finalerna som man är ute efter att se, där förarna verkligen ger sitt yttersta.

Överraskningen i helgen var ju Honda föraren Jeremy Martin. Hade en tuff inledning på kvällen med dåliga starter och en vådlig krasch i semifinalen. Men repade sig och kom ut som en kanon i finalen och ledde första halva innan den slutliga vinnaren Eli Tomac kunde smita förbi för att ta sin andra raka seger och den femte för säsongen.

Ryan Dungey - Foto: Niklas Svensson

Tyngre gick det för mästerskapsledaren Ryan Dungey, inledde första varvet på en 17-18e plats och hade det trögt inledningsvis att ta sig fram, banan var något knepig att hitta omkörningsställen på och det krävdes lite ”fula” knep för att pressa sig förbi.

Men Dungey visar gång på gång vilken kämpe han är. Ett tag såg det ut som om han bara skulle räcka till en ca 7-8 plats för han fastnade lite väl länge bakom Mike Alessi som körde väldigt bra denna kväll.

Jeremy Martin - Foto: Niklas Svensson

Men tillslut tog han sig förbi och i samma veva kraschade Chad Reed som låg en bra bit framför och sedan med två kurvor kvar kunde Dungey även pressa sig stenhårt förbi Cole Seely och i mål på en fjärdeplats, där han räddade värdefulla poäng.

I skrivande stund leder Dungey med 17 poäng före Tomac och det återstår nu 7st deltävlingar kvar. Skulle Tomac fortsätta sitt segertåg och Dungey fortsätta strula så kan det här komma att bli riktigt spännande mot slutet, vilket man givetvis hoppas på så att det blir lite nervöst inför slutet i Las Vegas.

Foto: Niklas Svensson

I övrigt så hade Jason Andersson en bra kväll och rullade in på en säker tredjeplats, värre gick det för sin träningskompis Marvin Musquin som nog var omkull både två och tre gånger innan han rullade i mål på en 15e plats.

Malcolm Stewart hade en topp 10-placering på gång när han låg i bakhjulet på Mike Alessi. Men mot slutet lyckades Alessi stöta på en höbal som studsa in precis framför Malcolm som for ner som ett spjut i marken, vilket slutligen resulterade med en 16e plats.

Justin Barcia - Foto: Niklas Svensson

Suzuki föraren Justin ”BamBam” Barcia var verkligen glödhet denna kväll men det fick tyvärr inte visa sig riktigt i finalen, med en dålig start som ledde honom till en 11e plats. Men han vann kvalheatet storstilat för Jason Andersson och då tycktes man se den ”gamle goda” BamBam igen.

Reklam | MXSM

Kommentarer (1)

Bill Nilsson

Riktigt rolig bana att se på, vilket sprut det var i sanden! Och ett besvärligt litet dubbelhopp där de inte kunde göra en dubbel. Bästa sxbanan hittills! Förarna, de mest spännande att se på är ju Dungey, Tomac och Reed. Men det finns säkert andra, tyvärr får de inte synas så mycket på bild. Producenterna är lite för kära i häftiga närbilder. Man har ingen aning om vad som händer lite längre bak i fältet, utom vid de få tillfällen då de soomar ut lite.

Reklam | MXGP
Reklam | AGM Shop
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM