Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Dubbelseger för Kane i Saxtorp

SM-premiären är nu avklarad och i klassen MX-Women blev det en dubbelseger för den regerande mästarinnan Natalie Kane under helgens finaler i Saxtorp.

Emelie Dahl - Foto: Niklas Svensson

Säsongen 2013 var det året Emelie Dahl gjorde debut i dåvarande MX-Girls klassen, numera kallad MX-Women. Hon lät inte framgångarna vänta utan hon knep SM-guldet efter ett tufft avgörande i finalen mellan henne, Sandra Adriansson och Frida Östlund.

Säsongerna efter blev förstörde med skada efter skada men hon kom tillbaka till säsongen 2016 och slutade femma. Och förra säsongen blev en rysare hela vägen in på målsnöret av den sista finalen, men Emelie fick tyvärr se sig slagen med en poäng av Natalie Kane som knep sin fjärde raka SM-titel.

Natalie Kane - Foto: Niklas Svensson

Helgens premiär handlade just försnacket om dessa två. Sara Andersen från Danmark anmälde sig väldigt sent och blev givetvis en het kandidat även hon.

Emelie såg väldigt het ut direkt på lördagens träning men när det var dags att slå om till tidskvalet skedde det som inte fick ske. Ingen märkvärdig krasch alls utan en ganska så simpel marksyning i en högersväng.

Sara Andersen - Foto: Niklas Svensson

Oftast är det inte dom stora krascherna som gör störst skada utan tyvärr är det ibland även dom små simpla misstagen som kan göra livet surt för en. Emelie blev sittandes på banan och först fram var Bengt Kumlin (som är utbildad brandman) och sedan anslöt även sjukvårdsteamet. Senare fick vi bekräftat att Emelie dragit armbågen ur led och det är nu oklart när hon kan väntas vara tillbaka.

Otroligt tråkigt för hela tävlingen då man faktiskt hade sätt fram emot en ny tuff säsong mellan Emelie och Natalie Kane.

Lördagens första final knep Natalie starten och drog upp ett bra tempo. Sara Andersen hängde dock på bra men kunde aldrig nå fram till Natalie som vann med sju sekunder. Dryga minuten bakom följde Ida Djärf Björklund in på en tredjeplats följd av den unga talangen Matilda Huss och Thea Johansen från Danmark.

Ida Djärf Björklund #27 och Thea Johansen #459 - Foto: Niklas Svensson

I söndagens final blev det en liten repris från lördagens final. Natalie knep sin andra raka MxInAction Holeshot Award och försvann sedan iväg mot sin andra raka seger, följd återigen av Sara Andersen. En bit bakom slet sig Thea Johansen in på en tredjeplats före Huss och Madelen Hofseth Pedersen.

På prispallen blev det alltså Natalie Kane som totalsegrare före tvåan Sara Andersen och trean Thea Johansen. Dom två sistnämnda sa på prispallen när ”Fredd” intervjuade att det var oklart om dom skulle delta i fler deltävlingar denna säsong då det krockade med andra tävlingar.

Matilda Huss - Foto: Niklas Svensson

Men vi får hoppas att andra i klassen kan steppa upp och försöka utmana, annars tror jag detta kommer bli en promenad i parken för Natalie Kane mot sin femte raka SM-titel.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | KTM
Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop