Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | MXGP

”Det här var en väckarklocka”

Som bekant har Tim Edberg kört EM med en ära förut – fast inte i 250-klassen. Debut i den för honom nya klassen skedde i Redsand, Spanien.

-Banan såg fantasiskt ut med stora hopp och riktigt cool bansträckning. Nackdelen var den att många körde fort. Jag var bara 2,5 sekunder från att vara topp 10 under tidskvalet och då kvalade jag inte ens in, skriver Tim i ett pressmeddelande.

Med 30:e tid blev det sista chansen för Tim och där är det som bekant endast fyra förare som tar sig vidare till själva finalracen.

-Jag gjorde en hygglig start och vid första varvningen var jag sexa. Jag passerade några förare samtidigt som jag själv passerades av andra. Vid mål var jag fortfarande sexa och därmed andra reserv, skriver Tim.

Då ingen av de kvalificerade förarna skadat sig blev det ingen start i det första EM-racet för Tim. Emellertid fick han kliva in i händelsernas centrum i det andra racet. Dessvärre med den sämsta av alla platser på grinden.

-Jag var sist ut men började sedan köra upp mig. Efter vad som kändes som ett långt och tufft race blev jag slutligen 26:a. Naturligtvis är jag inte nöjd med resultatet, men jag gjorde mitt yttersta. Det här var en väckarklocka för mig, nu vet jag hur snabba mina motståndare är, poängterar Tim.

Efter EM-deltävlingen har Tim stannat kvar i Spanien och tränat. Nu vet han vad som krävs och siktet är redan inställt.

Foto: yamaha-racing.com

Reklam | MXSM

Kommentarer (2)

Fredric

Håller med Anders. Det skulle vara tomt utan denna sida.

Anders

Suveränt med ett reportage om Tim. Man är ju jättenyfiken på vad som ligger bakom alla resultat. Det här är en suverän sida att läsa.är in flera gånger om dan. Ni är värda en bra lön för detta. Hoppas nån har en idé hur ni ska få det.

Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP
Reklam | KTM