Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

“Det här blir hur bra som helst”

Det är ingen nyhet att Anton Gole kommer att köra för I-Fly JK Racing Yamaha kommande säsong. Här avslöjar han däremot en hel del spännande som vi inte visste om.

Med undantag för den hårda kraschen i Ulricehamn. En krasch som kunde ha kostat honom SM-guldet, kan Anton Gole se tillbaka på 2017-säsong med tillförsikt. Han blev för första gången i sitt liv svensk MX2-mästare. Han blev finfin 22:a i VM och det som debutant. Han tog i VM-cirkusen poäng i inte mindre än 22 heat.

En bravad som ytterst få lyckas med som rookie i världens bästa MX-liga. På kuppen avslutade han även säsongen som fabriksförare för den italienska motorcykeltillverkaren TM. Och 2017 var inte slut där. Kontrakt har även skrivits med det välrenommerade, italienska Yamahastallet I-FLY JK Racing för 2018.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

– Jag är verkligen nöjd med kontraktet. Jag har aldrig kört Yamaha tidigare så det här blir hur kul och hur bra som helst, säger Anton Gole.

Han förklarar att planen är att köra hela VM-serien 2018 och inte bara deltävlingarna i Europa. För att få bästa möjliga förutsättningar bär det iväg till teamet i Italien i samband med trettonhelgen.

– Tanken är den att jag ska träffa teamet, träna och testa tillsammans med dem i Italien under ett par veckor. Jag kommer garanterat att få bra sparring då VM-föraren Ivo Monticelli ingår i teamet. Det är en bra förare att mäta sig emot, säger Anton Gole som även avslöjar att han fortsätter samarbetet med fjädringsexperten Kumlins Suspension, vilket innebär att det blir WP-komponenter på hans Yamaha.

-Det fungerade klockrent under det gångna året, så det ville jag ogärna ändra på, påpekar Anton Gole.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

I såväl Italien som i VM och SM kommer han att vara dressad med kläder från Circuit medan stövlar, glasögon och hjälm kommer från Forma respektive JUST1. När det gäller tävlandet vid sidan av VM är siktet självklart inställt på att försvara SM-guldet som han så förtjänstfullt körde till sig i år.

– Däremot är det oklart hur mycket jag kommer att tävla innan VM-serien drar igång. Kanske, med betoning på kanske, kör jag italienska mästerskapet i Mantova som lite av en träningstävling. Den är två veckor innan jag drar till Argentina för VM. Vi får se längre fram hur form och fart tar sig, säger Anton Gole.

Men innan allt fokus läggs på framtiden önskar sympatiske Anton Gole blicka tillbaka något. Om än bara för en mening.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

– Jag skulle verkligen vilja tacka Husqvarna Scandinavia för allt det har gjort för mig de senaste två säsongerna. Det har varit ovärderligt. Självklart vill jag även passa på att tacka alla mina andra sponsorer också. Ingen nämnd, ingen glömd och utan er hjälp hade min satsning aldrig lyckats, poängterar Anton Gole bestämt.

Nu börjar dock ett nytt kapitel för Anton Gole och det ombord på en Yamaha. Internationellt via I-FLY JK Racing och här hemma i Sverige via Yamaha Scandinavia. Med sig på resan till nya vinster, pallplatser och andra framgångar har han även Cross & Enduro Companiet, EMX, WP Kumlins Suspension, Mitas Däck, Hejla Skärteknik, JSS Stålteknik, MX Carro, Offseason, MX Collection, SOS Parts, Big Wipes, Kattis Palmnäs & Tim Tiger AB, MADE, RN Clean AB, Fairing, Leif ”Totte” Nilsson och Veidec.

För mer info om Anton Gole, se: www.antongole.com

Foto: www.mxcarro.se

Kommentarer (5)

Erik

Feta bilder och bra text, lycka till 2018!

Pete the coach

Hey mannen! Det här fixar du med din grymma mentalitet och målmedvetenhet, ska bli så grymt att få följa dig genom VM! Lycka till och gasa hårt men kör med huvudet!

BC

Härligt att du tackar Totte...riktig motorhjärta. Hans far och min far körde mycket i hop. Jag och Totte körde serien mot varandra många år...han är grym. Ta hand om honom Lycka till.

Lucas

Kul!

Gringo

Aaaaah härligt att läsa något om Gole igen. Lycka till -18.

Reklam | KTM
Reklam | IDE Travel AB
Reklam | Forsell Motor
Reklam | MxInAction