Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Dessa kör för Team Sweden 2017

Pressrelease från Svemo: Följande förare kommer representera Sverige vid Lag VM Motocross 2017 i England: Alvin Östlund MX2, Filip Bengtsson MX 1 och Fredrik Norén MX Open. Nedan följer Förbundskaptens motivering om uttagningen.

Motivering uttagning Lag VM / Förbundskapten Jonte Engdahl:

Min uttagning går ut på ha det starkaste laget för dagen ( tävlings dagen) och det lag som har möjlighet att gå in topp 10e i Lag VM som är ett mål som jag hoppas kan gå hela vägen i England.

Fredrik Noren har gjort en bra säsong i USA och är en given spelare i truppen och även väldigt motiverad att tävla för Sverige. En bana som kommer passa Fredrik mycket bra då den liknar lite USA style. Klass Open

Fredrik Norén - Foto: Niklas Svensson

Alvin Östlund har presterat placeringar mellan topp 10e och 15e i VM heaten hela säsongen och har mycket erfarenhet från tufft motstånd varje helg så valet föll utan några större funderingar på honom som vår MX 2 förare. Alvin känns sugen och motiverad för att göra ett riktigt bra avslut på säsongen och visa att han är en man för framtiden. Klass MX 2

Filip Bengtsson har tävlat i Holland hela året med bra placeringar och även tufft motstånd och kört några GP senast i Uddevalla med placeringar mellan 15e och 20e man. Filip har varit med i Lag VM innan och varit framme och dragit i toppen så jag hoppas vi kan väcka liv i starterna igen lagom till Lag VM. Klass MX 1

Anton Gole har gjort en bra säsong på våren med mycket fina körningar ända tills skadan kom i Ullricehamn, men gjorde ett mycket bra VM Uddevalla då det var roligt att se att Anton var tillbaka i god form med en bra 16e plac i heat 2. Anton har fått en mycket bra chans att åka på TM fabriks cyklar och ingå i fabriks teamet som är en stor chans för framtiden. Anton vill åka 250 även i Lag VM och då faller det på maskinstorlek. För att lyckas så tror jag att vi måste ha 2 MX 1 i laget för att kunna vara framme och dra topp 10e. Reserv

Förbundskaptenen Jonte Engdahl - Foto: Niklas Svensson

Ken Bengtsson har gjort mycket fina körningar på stor cykel hemma och var en kandidat till Lag VM men tackade nej på grund av för lite tid på 450 maskinen som gjorde att han inte kändes sig bekväm att köra i MX 1 i VM.

Nu går vi för topp 10e i England och hoppas på att Sveriges supporter gäng kommer och stöttar oss och lyfter de svenska laget!


Det här var pressreleasen från Svemo och förbundet. Våra egna ord om denna uttagning kommer ni att få läsa under morgondagen.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (58)

Lasse

FB är snabbare än Gole? Vet inte var du hittat det? Åtminstone i 1a heatet i Uddevalla var Gole 1minut snabbare på 17varv. Han hade också snabbare "best lap" 1.56 mot 1.58.Nu kan man inte riktigt räkna så eftersom de inte körde samtidigt.

Mats Berglund

Lycka till Jonas x 2 och hela laget, ut å kriga med finess

FB är snabbare än Gole

FInns inte ett skit i belägg som säger att Gole är snabbare än FB på hårdbana. FB var 1.5-2 sek snabbare än Gole i både första och andra heatet på Uddevalla, han var också 2sek snabbare än Nick K på 450. Vad ska Gole göra med en 250 i 450-klassen? Får börja sist i heatet, och hur långt tror ni han kommer då? Jävla tröttmössor som inte ens läst bakgrunden till beslutet heller. Sätta 250 i 450-klassen liksom...

Jens

Ja men på en 250. Nu handlar det om att vi behöver 2 killar på 450 för att ha en bra chans. Gole har kört övervägande 250 hela säsongen. Då är det bättre att satsa på 2 starka 450 åkare i detta fallet Norén och Fillibang. Samt Alvin på en MX2 bike!

Gringo

Räkna tävlingarna över hela säsongen Jens. Jämför sedan med Anton Goles tävlingar. Det är som natt och dag.

Jens

Amatörer? Max Nagl Shaun Simpson Kevin strijbos är det amatörer?

Go Sweden!

Tror ni på fullaste allvar att detta höjer vårt MXONlag med denna sandlådenivå!?! Detta ÄR laget vi SKA heja fram!

Gringo

Inte visste jag att SM kördes på Svampabanan i år. Det går inte att leva på gamla meriter och tävla mot amatörer i nederländerna.

Expert

https://www.instagram.com/p/BWp1evsF85r/ Filip är inte startsnabb längre... ? Han hade ju utan tvekan vunnit SM om han nu inte varit för bra för att köra i Sverige. 2 sekunder bättre varvtid än alla andra på Svampabanan, dock en gång hemmabana. Bara hemmablinda svenskar som bara följer SM som gnäller...

11 andersson

Alla 3 förare har erfarenhet från lag VM sen tidigare och på en helg ska de topp presteras först kval sen final söndag ..övertygad dessa 3 herrar är bästa laget om alla 3 är i bästa form och får bra coachning ...givetvis va riktigt hungriga i starten och första 5 varv vilket jag tror är dom 3 som är bästa laget då // blir spännande

Undrande

Är det detta som kallas vuxenmobbning???

Alex

Bedrövligt med så många vuxna människor och en så negativ ton gentemot både förare och lagledare. Bra och smart val av lag, heja Sverige!

Ola

Sluta hacka. Jonte har plockat ut laget och det är det som gäller. Nu hjälper vi SWE-trion genom att tro på dem och heja ut av bara satan. Jag är säker på Noren-Bengtsson-Östlund vill och kommer att ge järnet och prestera på max. Det blir bra det här!!!

Bruno O

Det är skillnad på ha tagit starter och ta starter. Numera är Bengtsson inte i närheten av att ta dem.

Steve

Vilken svensk förare har tagit starter i VM de senaste 15 åren? MX är inte bara att ta staren men det är en fördel om man inte är bättre än sina komkurenter, Filips starter har hjälpt Sveige både i Kegums och Frankrike till final och nästan topp 10 placeringar. Senast i Frankrike som ingen crossnörd kan ha missat .Tvärr vurpade han några varv före mål då han låg 15 e och fick inte igång hojen direkt...

Red Rocker

13e till 27a det är att sjunka som sten Alex.

Alex

Sjönk som en sten??? Han kvalade som 8a och blev 11a i första heatet vad jag kan minnas! Sen andra heatet kanske inte blev så bra! De han behöver göra nu är att träna starter på metall!

Micke Svensson

Bra val och bra komentarer av Jonte. Nu håller vi tummarna för det uttagna laget och kan med glädje se att vi har många nya förmågor som backar upp inför framtiden. heja Sverige!

Jimmy

Bra att laget är uttaget! Inte riktigt det lag jag hade hoppats på men kommer bli grymt ändå! Nu får vi hoppas på lite lagom grisigt underlag, det har ju Alvin visat att han är fantastiskt snabb på!

Kim D

Ska bli sjukt skoj att följa lag vm helgen. Tror att grabbarna kommer göra bra ifrån sig. Laget skulle kunna se ut annorlunda ut men de gör de inte. Och ni som säger att Fillebang är kass. Undrar hur snabba ninär på riktigt ☺. Nej stötta grabbarna nu. Go Sweden

Red Rocker

Vi minns lag vm i frankrike då filip sjönk som en sten genom fältet på hårdbana.

Alex

Så jävla trött på snacket om att Filip inte kan köra hårdbana, vänta ni bara, när han får på sig den svenska tröjan då är han inte å leka med!

Håkan

Bra uttagning!! Och Fillibang är definitivt inte passé.

Barca

Danne du är lite ivrig i dina inlägg, vad jag menade är att dessa 3 som är utvalda att representera Sverige är riktigt duktiga och dessa får vi vara nöjda med. Att jag skulle köra ifrån dessa killar finns absolut inte världskartan. Gole o Bengtsson är grymt duktiga oxå, men lagledaren har tagit ut en grupp o det får vi vara nöjda med. Så Danne och alla andra....njut nu av bra cross

David

Hoppas filibang täpper igen käften på er alla. Så jävla trött på alla experter.

Han som inte vet

Å Janos stavar som en kråka.

Bruno O

Jesus det är inte sand nu utan hårdbana. Filip kommer som vanligt att tappa i slutet av racen och nu startar han inte som förr heller. Han är ytterst tveksam i sådana här sammanhang.

janos

Jag håller med dig jesus! Sen har nog lätt 70 % av dom som komenterar aspissig läsförstålse om man läser nomineringarna! sluta gnäll nu gott folk! GO TEAM SWEDEN FÖRHELVETE!

Jesus

Aldrig att Gole skulle vara snabbare än Fille, på en 250 eller 450, de finns inte, hur bra han än kört iår. Filles internationella resultat detta året hade inte Gole kunnat prestera. Vill inte trycka ner Gole för han kör grymt, men när där är en 450 plats att fylla så kan han inte prestera bättre än fille.

Tobbe

Hade kunnat skicka vilka tre som helst av dessa fem och få ett bra lag! Men personligen hade jag valt Kenny B. tycker fillibang tappar mkt på slutet av heaten.. Kenny B är sjukt stark hela heaten igenom.

Förtroende

Jag tycker nivån på många här är för låg!! Inte på dom som kör utan dom som kommenterar!! Nästa år så hoppas vi att Even Heibye är på topp igen och får möjligheten att köra Lag-VM. Jag tror inte Even kommer att göra någon besvikna om han nu snart blir frisk och hittar sitt rätta jag!!! I övrigt så vill jag önska alla gubbarna lycka!! Go Go Go????

Alex

Om det nu är så att Gole vägrat åka något annat än en 250 och Ken har tackat nej så är ju valet ganska lätt. För den som inte känner till banan kan ju lite snabbt kolla in ett hjälmkameraklipp på youtube och efter det själv avgöra om han/hon tycker att vi ska skicka en 250 i Open-klassen. Hade Gole skakat fram en konkurrenskraftig MX1-hoj så hade han med största sannolikhet varit med i matchen. Sist jag var där och kollade på Lag-VM så var det ju förare från Sverige som inte ens hoppade över hoppen. Det hoppas jag slippa detta året.

Jens

Låt Lag VM köras först och kritisera sedan efteråt! Det är inte fotboll! Visst ska man få ha åsikter men låt detta lag få visa vad dom går för!

Danne

Robert F skrev lite snabbt och va lite irriterad på hur folk kommentrar. Inte någon bakom tagentbordet skulle kunna köra ifrån dessa killar!!. Heja fram våra killar än att snacka massa skit!!.

Robert F

Du Danne man FÅR inte bra starter man gör (förhoppningsvis) bra starter. ;-)

Danne

Robert F cad fan va det för inlägg?????. Alltid ett jävla jämnförade hela tiden!!. NOREN får kriga med att få ihop allt för att kunna göra sin dröm!!. Han kan fan åka hoj och det har han visat de gånger han ställt upp i mxon. Så säg för fan inte att han inte duger. Alla 3 duger mer än väl!!!

Danne

Barca vad menar du med att vi får va nöjda med dessa förare? De är våra 5 bästa förare vi har i svergie så ser inget negativt med de 3 som blev uttagna!. Kör du ifrån dom själv? Vadå försök? Är man riktigt intresserad som jag är så försöker man inte njuta av det. Det är alltid en fröjd för ögat att kolla på motocross det är en grym sport!!.

Robert F

Varför inte peta Norén och in med Gole ,för hur bra är standarden på Nationals igentligen ????#herlingspissapådom

Barca

Resultat hit o dit, startsnabb eller inte. Vi får vara nöjda med dessa förare, alla är jämna men nu är det en lagledare som tar ut laget, och det är han som bestämmer. Släpp nu allt och hejjade fram laget och försök njuta av härlig motocross

Fredrik

Bra lag . Filip har presterat bättre än Gole när han ställt upp i mxgp som är en tuffare klass. Helt rätt lag.

Han som vet

Ber om ursäkt för mina inlägg. Jag hade rökt på innan och nu ser jag vad jag skrivit. Jag har ju ingen koll alls

Danne

Kanon lag. Spelar ingen roll vem jonte valt, alla är grymma förare och vi ska stötta dom vi skickar till England. Fattar inte att ni kan sitta och skriva som ni gör. Stötta våra svenska förare så kommer de få energi och lyckas. Vi klarar topp 10 med vilka killar vi skickat. Gäller bara att de får bra starter och håller sig på hjulen det är där vi varit lite för dåliga innan på, farten har dom. Heja Sverige vi vet att ni kan!!

Marcus

Tycker det låter vettigt om det stämmer med hojvalet.. 2 st 250 blir för stor nackdel för oss.. Dock helst sett Gole ( på en 450 ) med i truppen. ..

Peter

Jesper!! Dom 3 uttagna kör inte sm i år så man kan ju inte göra den jämnförelsen..

Han som vet

Jonte är en grym ledare? Tillåt mig småle. Ett surkart som hellre skäller än uppmuntrar när det inte går som han tänkt. Mental coachning är allt annat än hans starka sida.

Mats Svensson

Tycker vissa inlägg saknar kunskap om MX i Europa. MX GP är den tuffaste klassen med minst 20 proffsförare med stor rutin och bra maskinmaterial. Filip har kört 3 deltävlingar och haft placeringar 15-20 utan sina toppstarter vilket visar farten finns. Senast i Uddevalla slog han SM ledaren Nikolaj Larsen. När det gäller laguttagningar i idrott tillhör de en stor del av sporten och fansen har alltid sina favoriter men ser man på helheten är detta det bästa laget. Sätta en 250 i openklassen skulle inte bli ett genidrag, om nu Gole är så snabb borde han kunna passera sina konkurenter i SM betydligt enklare, han vann SM och är bäst men har förlorat heat trots han legat med i toppen, senast i helgen var Danne Karlsson och Jesper Jönsson ett problem för honom så självskriven i Lag VM tycker jag är tveksamt. Lycka till Sverige.

Jesper

Jag undrar vad Jonte hade sagt om han vann SM och inte vart uttagen till MXoN? Byt ut bang mot gole eller Kenny B!

Coffe

Herrejävlar va folk är gnälliga. Jonte har tagit ut det bästa laget han kunde, finns ju knappt något att tveka om. Jag hade också gärna sett Gole men Östlund har varit mycket mycket bättre hela året på 250 och det va ju där Gole ville köra. Även om han kunde tänkt sig 450 skulle vi skickat honom på en hoj som han inte kört på hela året istället för Fillibang som faktiskt har kört bra. "Fillibangs tid är förbi" - Du är en riktig skojare du.

Classe

En bra trupp !!

Skandal

Detta är en skandal. Gole på en 250 hade inte vart några problem. om nu fillibang skulle lyckas med en holeshot så brukar han endå hamna på en 15-16e plats. gole startar kanske inte lika bra men ger sig aldrig och brukar istället klättra på slutet. Som flera andra redan skrivit, fillibangs tid är förbi och goles tid är inne nu, han om någon hade behövt detta nu för att visa ännu mer för framtida team.

Heja

Heja Sverige och grabbarna som är uttagna.

Läs

Står ganska tydligt att Gole vill köra 250 och inte 450. Och alvin är det självklara valet i mx2. Vilket leder till att dom väljer Filip eftersom han kör 450. Står även att Ken inte ville köra.

inside guy

upp till bevis för alvin. dåligt vm i uddevalla och tidigare år har han inte presterat i lag-vm. förvånad att filip ens va med i diskussionerna, e ju ingen ssndbana direkt och hans tid var för 2 år sedan tyvärr, presterar noren på topp så kan vi nog nå top 15

Seb

Men sluta tjatet om "KTM handlare", se förra året då hade vi ingen KTM förare i truppen. Jonte är en grym ledare och är 100% säker på att han har valt ut rätt trupp. Goles tid kommer. Och det ligger lite i det Jonte säger, att ha en 250 bike i open klassen är inget drömscenario. Nu hejar vi fram grabbarna istället för att såga dem. I år blir det top 10!

Han som vet

Filip Bengtsson? Har Jonte blivit tokig? Dags att tänka på refrängen. In med Calle Aspegren som coach så vi slipper denna parodi med en KTM-handlare.

Göran H

det är väll klart en ktm måste vara med i laget, annars blir det jobbigt för jonte. nej fyy f*n tycker jag. välja bort en kille som gole, nybliven svensk mästare och en kille som är på språng, gjort alla rätt tycker jag och plockat massor av vm-pinnar. vad har filibang gjort egentligen? diggar den grabben men hans tid är ju lite passé...

Red Rocker

Inte min trupp. Hade tagit Gole alla dagar i veckan. Han är på väg uppåt. Filip på väg ner. Topp 10 blir det aldrig med Filip i laget.

Jens

Ett bra lag. Och ett bra beslut av Jonte.

Reklam | MXGP
Reklam | AGM Shop
Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor