Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Den mixade MX-zonen

Den gångna helgen var det SM-premiär på Saxtorp, men det har hänt en hel del på den internationella scenen också.

Diga Junior Racings 19-årige finländare, Miro Sihvonen, har fortsatte bekymmer med sitt ena knä. Nu blir han borta åtminstone de två närmaste veckorna.

Bakslag har det även blivit för HRC Honda:s Brian Bogers som tränar för fullt för att kunna göra comeback i VM-sammanhang. Han fick under ett träningspass ont i den opererade foten. Nytt läkarbesök visade att han behöver opereras på nytt, ett datum som är satt till 7 maj.

Huskys fabriksförare, Thomas Covington, känner av smärtor i ett redan sargat knä. Denna gång rör det sig om en uttänjd menisk. Kommande VM-deltävling i Ryssland kan vara i farozonen för jänkaren som i viss media ryktas vara på väg tillbaka till hemlandet USA.

Ryan Villopoto till Hangtown – inte bara som representant för Yamaha, utan som förare? På hans instagram nämner han att grejer kan vara på gång (125cc eller 450cc). Huruvida detta är ett skämt eller inte, återstår att se.

Matiss Karro är tillbaka i Europa igen efter en misslyckad sejour på den brasilianska marknaden där han var skadad. Pfeil Kawasaki har knutit till sig Karro för ADAC-serien. Leder styrningen till framgångar lämnas en dörr öppen till gästspel i VM.

Rockstar Energy Husqvarna har förlängt kontraktet med sin 250-guldkalv, Zach Osborne, fram till 2020. Med all säkerhet blir det 450-klassen för Osborne framöver.

Cooper Webb missar de återstående deltävlingarna i AMA-SX. I torsdags opererades Yamahaföraren för tre frakturer i underbenet. Hur lång tid det tar innan han är återställd för att ta sig an AMA-MX återstår att se.

Håll ett öga på Garrett Marschbanks framöver. Han har nämligen blivit upplockad från Team Green i den amerikanska amatörligan till att få representera Pro Circuit Kawasaki i det kommande MX-mästerskapet. Som bekant är Mitch Payton & Co mästerliga på att knyta till sig vinnartyper utöver det vanliga.

Multirutinerade Ken De Dycker skulle lägga handskarna på hyllan. I varje fall inom VM-sammanhang. Nu har han blivit kontrakterad av WZ-Racing för den tyska ADAC-serien. Direkt satte han pole position vid tidsträningen. I själva tävlingen gick det sedan inte riktigt lika bra (9-DNF).

Foto: Husqvarna US

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM