Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Delad seger i USM-premiären

Det har minst sagt varit en stressig söndag med att följa VM & EM i Lettland, Junior-SM i Oskarshamn och med Ungdoms-SM i Uddevalla.

Liam Hanström - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Och det är den sistnämnda som vi tänkte starta med att rapportera om där man under söndagen avverkade finalerna i den stora premiären. Med strålande solsken och vackert väder bjöd Glimmingen Motorstadium på sin allra finaste sida. Själv längtar jag tills den 20e augusti när man själv ska få vara på plats under hela VM-helgen.

I 85cc klassen har det under dagen varit en hård kamp om segern och slutligen blev det en delad förstaplats, men bara en kan vinna eftersom det bästa resultatet i det sista heatet räknas.

Rasmus Varg - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

I första finalen inledde Max Pålsson i ledningen, men som enligt rapporter från plats fick någon form av maskinella problem under öppningsvarven när det började ryka. Max halkade från första ner till en femteplats innan han kunde börja uppkörningen till trea i mål.

Istället tog Liam Hanström över kommandot och höll ledningen hela vägen in över målsnöret före Noel Nilsson med drygt fyra sekunder. Rasmus Varg följde in på en fjärde, Rasmus Moen på en femte och Max Lövgren på en sjätteplats.

Noel Nilsson - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Den lovande 10-åringen Laban Alm gjorde en imponerande start i premiären, startade runt en 20e plats men jobbade sig starkt upp till en niondeplats i mål, före Maximilian Osbeck och Isac Brolén.

I det andra heatet inledde Max Pålsson återigen i ledningen, före Noel Nilsson och Rasmus Varg. Denna gång kunde Max hålla ledningen hela heatet trots hård uppvakning av Noel Nilsson. När målflaggan föll var segermarginalen endast 0.5 sekunder, med fördel för Max som därmed vann totalt.

Niklas Rohdin - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Liam Hanström kunde i mitten av heatet ta sig förbi Rasmus Varg för att knipa tredjeplatsen. Bakom följde Pelle Nilsson in som femma, Rasmus Moen som sexa och Max Lövgren som sjua.

Med Liam Hanström som etta-trea och Max Pålsson som trea-etta så gick den totala segern till Max, men med samma poäng som Liam. Bara en poäng bakom följde Noel Nilsson åt på en tredjeplats totalt.

I MX2-ungdom så inledde fjolårets mästare med en seger i det första heatet, följd av Anton Graaf och Marcus Gredinger. Men i andra heatet räckte det bara till en sjundeplats i mål medans Niklas Rohdin vann heatet före Elias Engström och Adrian Åminne-Karlsson.

Alex Pettersson - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Därmed segrade Niklas Rohdin totalt men med samma poäng som Anton Graaf som slutade fyra i andra heatet. Alex Pettersson avrundade prispallen på en tredjeplats totalt, endast en poäng bakom duon i topp.

Det kördes även två heat i 65cc-klassen och totalsegern gick där till Anton Isaksson efter placeringarna etta-trea, före Otto Gustavsson som femma-etta och Elias Moen på en tredjeplats med placeringarna sjua-tvåa.

Kommentarer (2)

Emil

85u Rookie?

Fredric

Vad är det för åldersspann på dessa killar? 10år - 18år?

Reklam | Forsell Motor
Reklam | IDE Travel AB
Reklam | MxInAction
Reklam | KTM