Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

”Debut med de stora pojkarna”

SM-premiären i Saxtorp blev ett avstamp för talangen Tim Edberg. Ett bra sådant. Något han själv beskrev som: ”Mitt första riktiga SM med de stora pojkarna”.

Inför SM-premiären hade Tim tränat mycket på sandbanor och känslan var bättre än bra. Med andra anlände han till Saxtorp med en stor portion självförtroende samtidigt som han även erkände att han även tog med sig en hel del nerver.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

– Banan såg bra ut, de hade verkligen gjort ett bra jobb, och jag såg fram emot att tävla. Det var även trevligt att träffa alla i Yamahateamet igen, det var sex månader sedan förra gången. Jag fick en nybyggd Yamaha GYTR-motor till denna tävling och det passade mig perfekt. Tack Yamaha GYTR för allt stöd, skriver Tim i ett pressmeddelande.

I det första racet var Tim ut runt tiondeplats på första varvet, sedan fastnade han bakom några förare.

– I slutet av heatet hittade jag runt dem. Jag blev femma, vilket var ok. Även i det andra heatet gjorde jag en anständig start, var runt tia ut, och kämpade åter till mig en femteplats, berättar Tim.

Foto: Niklas Svensson

I det tredje och sista MX2-heatet kom Tim iväg sämre än de föregående racen. Men farten var det inget fel på och Tim passerade förare efter förare upp till en tredjeplats. En position som hade inneburit tredjeplatsen totalt, om inte men hade funnits.

– Med två varv kvar kom jag ifatt en varvad förare som inte flyttade på sig. Tyvärr lade jag mig och tappade en placering. Frustrerande att jag även tappade min totala tredjeplats, skriver Tim.

Samtidigt fick han ett gott kvitto på att han kan vara med och utmana toppskiktet i MX2-SM.

– Det ska jag ta med till nästa race. Jag kommer att fortsätta mitt hårda arbete och försöker vara på podiet vid nästa SM-deltävling i Vissefjärda, för jag vet att jag har farten, avslutar Tim Edberg.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | AGM Shop
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | MXGP