Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Debatten kring lättklädda brudar

Gridgirls i F1 och roadracing. Paraplyflickor inom speedway och Monsterbrudar inom motocross. Kärt barn har många namn även om de fyller samma funktion, eller ingen funktion alls om man så får säga.

Inom F1 har debatten blossat upp ordentligt. I år har det amerikanska bolaget Liberty Media tagit över F1. Till nästa år diskuterar de en förändring – gridgirls bort. Något som har fått flertalet av förarna att reagera kraftigt.

Enligt Radio BBC lät det så här när förarna fick säga sitt: ”Det vore synd att ta bort ögongodiset i starten, säger Nico Hülkenberg”. ”Tjejerna måste få stanna, menar i sin tur Max Verstappen”. Hans teamkollega i Red Bull, Daniel Ricciardo uttrycker sig ”Det är en del av sporten, snabba bilar och snabba tjejer”. Även fyrfaldige världsmästaren uttalade sig: ”Jag är helt knäckt. Hade jag varit intresserad av killar hade det varit en annan grej, men jag är inte det. Vad är det för vits att parkera bakom Dave eller George? Det är inte alls roligt”, uttrycker sig Sebastian Vettel med koppling till Monacos Grand Pris 2015 då F1 gjorde ett försök med att låta män hålla i skylten inför starten.

I vår värld heter de Monsterbrudar. Känns förlegat idag om ni frågar undertecknad. Lite som att vi inom motorsport, och boxning också för den delen, är den sista stammen av neandertalare. Om inte sporten är stark nog att kunna hävda sig massmedialt utan att det krävs halvnakna brudar som visar det där lilla extra som hormonstinna killar vaknar till liv av, ja då är sporten mer illa ut än Monsterbrudarna i sig. Utan att vara allt för moralpredikande går det också att vända på kuttingen. Aldrig någonsin har väl utseendet runt i kring oss i samhället varit mer viktigt än nu. Det vackra och i viss mån sexiga säljer, har alltid gjort och kommer nog alltid att göra.

Som gammal ex-marknadschef kan jag enkelt se the mission. It´s all about money och att skaffa sig en position så att media exploaterar och visar dess varumärken/budskap. Det sägs att alla reklam är bra reklam. Håller inte riktigt med där. Får alla gränser och barriärer sprängas för att uppnå resultat? Inte i min värld, men kanske i din.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (15)

Christofer

Nej.. jag har inte läst på högskola Gringo !!! Men tjänar 55 000 :- i månaden ändå ????

Gringo

Det finns en och annan gottegris på forumet ser jag, Knappast läst till några högskolepoäng va? 1+3 blir inte 13 även om en och annan tycks tro det.

Simon

Bra skrivet Anders, och trevligt att se att majoriteten tycks ha en liten modernare åsikt här. Klart det är trevligt (för dom flesta av oss) att titta på damer, men inte fan behöver man ha läst 9000 poäng genusvetenskap för att förstå att budskapet vi förmedlar till unga tjejer (som vi självklart vill ha in i sporten) är att deras enda syfte och värde ligger i deras utseende. Grabbarna vinner, tjejerna står bakom (på podiet) och ler för kameran...

kent agent

Hade det varit killar som stod där skulle det blivit ett jävla liv om att inte tjejerna fick chansen att åka runt och glänsa med F1 stjärnorna osv. Inkvotering 50/50 mm

Christofer

Låt brudarna vara kvar, nått fint att kolla på och det är väll jättebra att dom kan tjäna pengar på att stå och se snygga ut....

Survivor

Det här har stört mig också, i rättvisans namn borde det åtminstone vara Chippendales-killar som står där i tanga när det är tjejer som tävlar. Valvoline kan sponsra dem så att de blir lite insmorda också.

micke

Klart brudarna ska vara kvar inom motorsporten!!

Jonas

Så pinsamt när gubben bakom alltid skall ta lite på tjejerna när han skall fösa bort dom.

Kalle

Väl rutet, Wallsten!

Niclas

Det tillhör showen! Mer fyrverkerier öl-tält och musik! Blir snart lika tråkigt som att kolla på färg som torkar! Vill folk att degen ska börja komma in till motocrossen i Sverige så är det bara att bjuda upp till show!

Mike

Lägg ner monsterbrudar det är för f-n 2017, vad skickar det för signaler

Joakim Pålsson

Sättet som kvinnor objektifieras och sexualiseras inom motorsporten är inget annat än pinsamt.

John

Ser ingen vits med monsterbrudar, larvigt och patetiskt. Förstärker bara hillbilly kulturen över vår sport. Dessutom kör min dotter cross, tycker spontant det känns lite konstigt att förklara varför de ser ut som de gör. Cross ska vara föra alla. Vill man se lättklädda damer finns det ju många andra ställen man gå till istället.

Gringo

Inte så vidare smart sagt av Vettel.

Fredrik

Jag håller med dej om att det känns förlegat. Det går åt två monsterbrudar & en gubbe för att se till att dom klarar av att gå av start rakan efter att visat upp sekund skyltarna. Det känns jävligt fånigt.

Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP