Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Dags för SM igen – Björklund upp i MX1-klassen

Nu har det gått drygt över en månad sedan vi sist fick ta del av en väldigt blöt tillställning med Motocross-SM, som senast gästade AMF Årsunda med ett lerbad som hette duga under söndagens finaler.

Men nu är det dags att återigen få besöka Malma banan i Västerås, årets första riktiga jordbana som tyvärr dock alltid brukar bjuda på lite regn och lera. Men denna helg hoppas vi verkligen på att slippa detta även fast det i skrivande stund ser lite halvmörkt ut om man kollar SMHI:s rapport inför helgen.

Foto: Niklas Svensson

Men oavsett väder så ska det köras och vi ser med spänning fram emot årets tredje SM-deltävling där vi även har tillbaka några förare som varit skadade. Får dock börja med den tråkiga nyheten och det med att Even Heibye ännu inte är tillbaka från sin hjärnskakning, som tar onödig tid på sig att bli bra. Men samtidigt är det bra att Even inte skyndar tillbaka utan låter läkeprocessen ta sin tid. Even hälsade att han kommer att finnas på plats i helgen där ni kan träffa honom Husqvarna tältet.

I MX1-klassen är Filip Bengtsson tillbaka, första tävlingen sedan VM-deltävlingen nere i Spanien och det är idag svårt att säga hur pass återställd Filip hunnit bli med körtimmar på cykeln inför denna helg. Ligger just nu 52 poäng bakom ledande Rasmus Sjöberg.

Foto: Niklas Svensson

I MX2-klassen har vi Pontus Jönsson tillbaka i SM-sammanhang och det ska bli spännande att se vad han kan ställa till med. Pontus segrade i Junior-SM deltävlingen i Helsingborg för drygt två veckor sedan och var nu nere i Tyskland för MX2-EM i helgen som var.

Likaså har vi Eddie Hjortmarker tillbaka efter skada, som vi skrev om igår då han i helgen tog sin första VM-poäng för säsongen. Ser även att hemmahoppet Viktor Björklund är tillbaka efter sin skada och kommer denna helg att blanda sig in bland de stora grabbarna i MX1-klassen.

Såg Viktor för en vecka sedan under Lag-SM deltävlingen i Enköping på stor cykel och det såg väldigt bra ut. Samtidigt vet vi att Viktor som oftast kört väldigt bra just på Malmabanan så vi har helt klart en spännande helg att se fram emot.

Foto: Niklas Svensson

I MxGirls klassen ser vi ut att sakna SM-ledaren Natalie Kane. Såg att hon var nere och körde VM-deltävlingen i Tyskland i helgen som var men körde enbart träning och tidskval. Hoppas det inte är någon större skada som skett.

Vi har även Petra Kåre tillbaka i SM-sammanhang efter nästan mer än ett års frånvaro, efter att opererat tidigare skador på sina axlar. Det ska även bli kul att se om Emelie Dahl blivit ännu varmare i kläderna nu och kanske kan fightas om en seger till helgen.

Foto: Niklas Svensson

I skrivande stund är det 193st förare anmälda, uppdelat i fyra klasser. Vi har fyra wildcard förare anmälda i MX1-klassen som ska pröva sin lycka med att försöka bli Elitförare och dessa fyra är Mikael Gullstrand, Stefan Hallén, Ronnie Willén och Jonas Bergström. Vi har även Olle Sundberg som är ensam wildcard förare i MX2-klassen. Ett stort lycka till, till er samtliga!

Vi fortsätter med en ny SM-uppladdnings artikel imorgon där vi går igenom lite mer hur det ser ut i tabellen och med formen på vissa förare.

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | Forsell Motor
Reklam | IDE Travel AB
Reklam | KTM
Reklam | MxInAction