Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Cairoli världsmästare x9

Nu är det över. Italienare Antonio Cairoli har gjort det ännu en gång. Mot alla odds, med två senaste säsongerna förstörda av skador så kom han tillbaka och bevisade denna säsong vem som är världens bästa MXGP-förare.

Givetvis har han på senare tid fått det ganska hett om öronen från sin teamkamrat Jeffrey Herlings. Men ingenting kan nu ta ifrån Cairoli som efter dagens första final var klar som världsmästare för nionde gången i sin karriär, där det första guldet kom redan 2005.

Foto: KTM Racing - Ray Archer

Och det var inte direkt att han körde på säkerhet denna dag eller bara åkte runt för att rädda poäng. Han gav precis allt i det första heatet. Tog starten och skapade sig snabbt en lucka på 7-8 sekunder innan Herlings kom upp som tvåa efter en mindre bra start.

Det tog kanske 4-5 varv innan försprånget hade krympt till noll och Herlings sparade inte på krutet utan satte in en stöt direkt. Men Cairoli svarade blixtsnabbt och tog tillbaka ledningen, men bara för att par kurvor.

Vid den tidpunkten tänkte man att nu skulle det bli lekstuga för Herlings och att Cairoli bara skulle surfa runt in i mål som världsmästare. Icke sa nicke, Cairoli bet sig fast ca 2-3 sekunder bakom hela heatet och på sista varvet satsade han allt och lite till.

Foto: KTM Racing - Ray Archer

Med två kurvor kvar var det bakhjul mot framhjul väldigt tätt men Herlings lyckades få bättre driv ut på sista rakan och knep segern med en sekund tillgodo. Men gladast var nog Cairoli som skickade iväg sin cykel direkt efter målgång och bara vrålade ur ett segervrål som nybliven världsmästare.

Dessa två är just nu i en helt egen värld. Dom krossar allt och alla i princip. Första heatet fanns Max Anstie som trea i mål, hela 1 minut och tio sekunder bakom i mål. Dom varvade hela vägen upp till nian och näst på tur var Gautier Paulin som klarade sig precis från att bli varvad.

I andra heatet blev det dock en ensam show för Herlings. Max Nagl tog kommandot inledningsvis men två varv senare var Herlings förbi och försvann omgående mot ännu en seger. Nagl höll andraplatsen i mål 34 sekunder bakom.

Foto: KTM Racing - Ray Archer

Cairoli startade sämre men var uppe på en tredjeplats och hack i häl med Nagl, när en enkel vurpa spoilerade hans chanser för en plats på pallen. Cairoli slutade på en sjätteplats. På pallen denna helg hade vi Herlings med en dubbelseger före Romain Febvre (fyra-trea) och Max Anstie (trea-fyra).

Försvann gjorde Tim Gajser i första heatet efter en otäck krasch. Han reste sig och tog sig själv in till depån men kom aldrig till start i andra heatet. Honda föraren Ken de Dycker meddelade innan start till andra heatet att han lägger karriären på hyllan efter denna säsong.

Ken de Dycker - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Kommentarer (1)

Marcus

Tror dock det blir hans sista titel, Kommande säsonger kommer vara Herlings show om han får vara skadefri..

Reklam | MxInAction
Reklam | IDE Travel AB
Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor