Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Cairoli ur balans när Herlings skenar

Vi har hunnit avverka hela nio deltävlingar i årets MXGP-säsong och den 10e avgörs idag i Frankrike. Men fram till idag så har Herlings verkligen satt Cairoli i gungning i fighten om VM-titeln.

Tittar vi tillbaka en vecka, förra helgen i Matterley Basin. Cairoli tog starterna i båda finalerna. Ledde första heatet i 12 av 14 varv innan han blev avtryck ner i marken av sin rival Jeffrey Herlings och fick snopet rulla in som tvåa.

Foto: KTM Racing - Ray Archer

Cairoli gjorde ett nytt försök i andra heatet. Tog starten och ledde i 13 varv innan Herlings återigen tryckte in den sista växeln och tog sig förbi på det sista varvet för att knipa sin tredje dubbelseger i rad.

Cairoli ledde totalt 25 av 28 varv denna dag, men fick trots de fina körningarna ”bara” med sig två andraplatser. Herlings har nu vunnit hela 14 av 18 heat och hans sämsta placering är en enda tredjeplats i Rysslands deltävling.

Herlings leder mästerskapet inför helgens VM-deltävling i Saint Jean D’Angely på 436 poäng. Cairoli har nu börjat tappa ordentligt med mark och ligger på en andraplats med 382 poäng. Det skiljer nu mellan dom åt hela 54 poäng.

Foto: KTM Racing - Ray Archer

Men vi passerar idag halvtid. Efter dagens finaler i Frankrike återstår det 10 deltävlingar. Så givetvis kan mycket hända men den enda som kan stoppa Jeffrey Herlings från att gå mot sin första VM-titel i MXGP-klassen är han själv. Jag anser att Jeffrey Herlings just nu är världen absolut snabbaste förare. Han må vara en sandräv men han behärskar ju hårda banor minst likabra.

Men Cairoli må vara ur balans just nu, vi får se om han kan göra något åt Herlings som just nu skenar mot VM-titeln.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (7)

Jonas

Tänk om vi hade haft ett VM där de bästa jänkarna var med också. Som Ola skriver, MXoN kan bli riktigt intressant :)

Johan

Fredrik känns som både Tomac o Herlings steppat upp några hack från förra säsongen. Så jag drar inga stora växlar på det.

Ola

Hoppas alla håller sig oskadda till MxOn på Red Bud i oktober. Blir i så fall mäktigt att se Stjärnorna fight med Herlings, Tomac, Cairoli, Roczen och Musquin i toppen.

Fredrik Ternvall

Dom möttes i sista VM tävlingen i Usa förra året . Tomac vann första efter att Cairoli & Herlings missade starten men i andra visade Herlings vem som var bäst.

Aaa

Håller med svårt att se ven som är snabbast vist herlings soppa banan med dom förra året men då låg tomac och säkra titeln och han är bra mycket snabbare i år men det är.ju herlings med så hoppas dom möts ett par gånger i år tror det skulle bli väldigt jämt

Stefan Qwick

Cairoli ur balans.... jag kan inte hålla med. Han är i sitt livs slag. Han har förmodligen aldrig varit bättre än nu. Han har bara ett problem, och det är Herlings.

Johan

Tomac imponerar minst lika mycket på andra sidan Atlanten 6 av 6 heatvinster. Lite vågat att förutspå vem som är bäst när dom i stort sett aldrig möts. Förmodar att en del går igång och drar Ironman förra året som exempel. Men jag kan tyvärr inte dra för stora växlar på 1 deltävling utan man skulle behöva se dom mötas i en hel serie för att kunna säga med säkerhet vem som är världens snabbaste/bästa förare.

Reklam | MXGP
Reklam | AGM Shop
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM