Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Cairoli bjöd fansen på showtime

Valuta för pengarna. Det kan man verkligen säga att den italienska publiken fick när MXGP körde sin elfte deltävling i Italienska Ottobiano när deras Antonio Cairoli bjöd på allt.

Under försäsongen var vi väldigt kritiska till Jeffrey Herlings framträdande, det tog 5-6 deltävlingar men sedan har det börjat hända saker och ting. Dubbelseger i Kegums som gav honom första GP-segern i MXGP-klassen. Har sedan dess radat upp två heatsegrar till och funnits med i toppen sen dess.

Och i helgen var det just Herlings som var det största hotet till nuvarande VM-ledaren Antonio Cairoli. Dessa två gjorde så att alla andra såg blekna ut. 2-3 sekunder snabbare varvtid än alla andra.

Foto: KTM Racing - Ray Archer

Första heatet var magiskt. Andra heatet ännu mer magiskt. Herlings fick jobba hårt i första heatet för att ens komma i rygg på Cairoli. Men vid ett tillfälle stod dom stilla, för en sekund. Herlings kom på yttern och skulle vika in innanför, varpå Cairoli bromsar upp i det perfekta ögonblicket och stängde dörren för Herlings.

Kurvan efter såg det ut som om Cairoli fick i två extra växlar när han slog till med kraft i ett par kurvor och vips så hade han 3-4 sekunder direkt på Herlings, som där valde att ge upp och se sig slagen. Ni kan tänka er själva, Herlings som sägs vara världens snabbaste sandåkare, blev smått hånad av Cairoli inför sin hemmapublik.

Samma procedur fick vi bevittna i det andra heatet, denna gång ännu mer katt & råtta lek. Herlings passerade Cairoli, som svarade direkt i nästa kurva och tog med Herlings så långt upp i en vall som man kan. Så höll dom på i ett par varv innan korken återigen gick ur Herlings, fullständigt.

Foto: KTM Racing - Ray Archer

Herlings var så slut att han inte ens kom till prisutdelningen, eller till media intervjuerna efteråt. Värmen gjorde sitt och banan var extremt krävande.

Det är precis sådant som man vill få se, få uppleva. Ni får säga vad ni vill, jag står fast vid mitt ord att MXGP och MX2-VM slår Nationals med hästlängder just nu. Plus EM-klasserna som en stor extra bonus. Kan knappt bärga mig innan det är dags för Uddevalla GP den 19-20e augusti.

Övrigt i MXGP-klassen vill jag lyfta hatten av för Max Anstie. Krascha i starten i första heatet och körde upp sig till femma i mål och avslutade med en finfin tredjeplats i andra heatet.

Foto: KTM Racing - Ray Archer

Jonathan Bengtsson kämpade på bra i sanden. Startkrasch i första heatet innebar en tuffare resa mot en 25e plats men i andra heatet låg han inledningsvis på poängplats, men halka ner mot slutet till en 22a plats i mål.

I MX2-klassen knep Jeremy Seewer ännu en GP-seger med en heatseger och en andraplats. VM-ledaren Pauls Jonass gick inte att känna igen i första heatet i mål som sexa men kom tillbaka starkt till andra och ledde från start till mål helt ohotad.

Oskar Olsson kämpade på bra i sitt VM-inhopp på Yamaha med en 25e plats i första heatet. Dock tvingades han bryta andra heatet, av ännu okända skäl. Varvtidsmässigt så var han inte alls långt bakom topp 20.

Kommentarer (15)

patrik

jo då jag fattar vad han vill men bara kolla själv för fan :D öppna ögonen det är två åkar på mxgp AC och JH opps 1 och 2 igen

Classe

Ingen ide Jens jag tror inte han förstår i alla fall,

Jens

Du hänger fortfarande inte med. 10 killar kan vinna ett GP och minst 5 kan vinna VM om vi räknar från början på säsongen. Även om Cairoli har lucka i mästerskapet har vi fortfarande 20 killar som kan vinna ett GP 20 killar som nån gång har vunnit ett GP. Du har fortfarande bredden. Men det är ingen ide att diskutera mer för jag märker att du är alldeles för dåligt insatt i det här och totalt insnöad på att killarna i USA åker så fruktansvärt mycket fortare.

patrik

toppen i vm i år är ju bara 3 nu nere till 2 tok snabba åkare behöver jag änns nämna vilka där ???? och AC kommer vinna enkelt i år... dom ända 2 som kan hänga med där är ju JH och TG och tim är ju inte 100% så vilken bred

Jens

Men snälla läs vad jag skriver. Det handlar inte om vem som är snabbast om det är VM förare eller ama förare! Som Peter säger är det bredden på VM jag lyfter fram. Anderson Bagget Museion webb tomac där har du 5 killar som kan vinna ama. Men du har 10-12 förare som kan vinna ett GP och minst 5 som kan vinna mästerskapet alltså VM. Läs vad jag skriver istället. Jag skriver inte att vm förare är snabbare utan att toppen i VM är bredare just nu återigen läs!!!!

peter

Det är precis tvärtom mot va du säger Patrik,toppen ganska jämn mellan serierna men mycket bättre bredd i vm. gissar på att typ 10 i usa är 15 i vm men som sagt svårt att jämföra, men Ferris hoppade ju in och va 2 i ett heat och i vm hade han ju inte många topp 10

patrik

lol jens klart att alla dom kör ifrån eli, andersson ,marvin,bagget cobber osv lol

Jens

Antonio Cairoli, Jeffrey Herlings, Arnaud Tonus, Romain Febvre, Gautier Paulin, Nax Nagl, Clement Desalle, Tim Gajser, Max Anstie, där har du 9 kollar som kan vinna ett GP varv minst 4 skulle kunna vinna VM ! 33 MXGP förare 36 MX2 förare anmälda till Portugal i helgen. Och du klagar på halvfull grind? Följer du utvecklingen av MXGP överhuvudtaget? Har ama en så bred topp i år? Nej? Kolla på varvtiderna från 5-10 är det stor skillnad jämfört med MXGP ren fakta.

patrik

jens : inte mitt fel att det är så men självklart så önskar jag att det inte va så:D visst är mxgp spännande igen i år det håller jag med om men tyvärr för få riktigt bra förare för min smak mot ama men som sagt ja sa att det va mina personliga åsikter,, håller helt klart med om att man inte kan gemföra eu- mot usa två olika världar att köra hoj på å helt olika regler banor mm men tycker att det är mycket djupare startfält i usa men som sagt mina åsikter... och sen så har vi Kung noren där :D enda anledningen jag kollar mxgp är pga av alvin östlund :D

Jens

Kom inte dragande med det där med halvfulla hest nu igen snälla. Den som säger det har ingen koll eller följer inte MXGP. Föresten är det ju toppen man vill se plus dom svenskar vi har med. Det har inte vart halvfull grind sen 2015. Kolla på kvalitén vi har 10 killar som kan vinna ett GP och 5 som kan vinna titeln. Vadå Max 2 som skulle kunna vinna sma? Det är som många redan sagt bara onödigt och dumt att jämföra dessa 2 och fakta kvartstår VM är inne i en bra period nu med grymma race båt som AMA saknar.

Bengan

Mxgp är bättre än ama helt klart

patrik

lol mxgp slår ama national jaja det är väl 1 set å se det på 1 annat är väl att kolla hur det mycket duktiga åkare det finns i usa mot mxgp finns max 2 st i mxgp som skulle kunna ta sig an ama national ..... men visst tycker man det är kul å kolla på halv fulla heats .... så skall man kolla mxgp men det är mina personliga åsikter men vill man se Fredric köra så skall man kolla ama national eller så gör man som ja kollar båda :D men min favo series är självklart ama national gogo fast freddi

Fredric

Tack för svar. Ska hålla ett öga på offroadvideos.com Mer precist så brukar jag gå in på mxgp-tv.com och sen klicka mig vidare till youtube genom den sidan.

Christoffer

Fredric: Youtube får du nog vänta länge på, mxgp-tv.com har allt material men om du inte vill betala så brukar offroadvideos.com lägga upp heaten med.

Fredric

Tack för dina målande beskrivning, blev sugen på att se hela och inte bara highlightsen. När läggs hela heaten från Ottobiano upp publikt på youtube?

Reklam | Forsell Motor
Reklam | IDE Travel AB
Reklam | MxInAction
Reklam | KTM