Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Bra vibbar efter träningarna – Lag VM Red Bud

Nu är Lag-VM igång på allvar från Red Bud och nu har vi klarat av förmiddagens träningar för samtliga klasser och hittills ser det ljust ut för Sveriges del.

Foto: Svemo/Rasmus Christensen

MXGP-klassen var först ut på banan och i den klassen har vi med Filip Bengtsson. Banan var med största sannolikhet ganska så blöt och något tungkörd på den släta sandbanan efter natten och dagens regn. Men enligt rapporter efter träningarna ska den vara väldigt bra trots allt.

Filip Bengtsson såg ut att gilla banan för tiden sattes till en niondeplats på träningen, även om man kanske inte kan dra på stora trumman över en träning men det visar ändå på något. Jeffrey Herlings var sekunden snabbare än Antonio Cairoli och Eli Tomac syntes precis bakom Filip Bengtsson på en tiondeplats.

Foto: Svemo/Rasmus Christensen

I MX2-klassen såg även Alvin Östlund gas glad ut. Låg i början runt 7-8 på träningen, halkade ner till 11-12 men sänkte sig igen ner till en 7-8e plats. Blev på slutet nerpetad av hemmahoppet Aaron Plessinger till en slutlig 10e plats på träningen.

Snabbast i MX2-klassen var Frankrikes stora hopp Dylan Ferrandis. Före holländaren Calvin Vlaanderen och Hunter Lawrence från Australien. Nyblivna världsmästaren Jorge Prado fanns med som femma.

Foto: Niklas Svensson

Sist ut var Open-klassen med Anton Gole, som satte 11e tid på träningen med drygt 3.3 sekunder upp till den snabbaste som blev Max Anstie före Glenn Coldenhoff och Jeremy van Horebeek.

Själv har jag skapat en atmosfär hemma s att det nästa känns som man är där själv. Sitter här hemma i soffan superladdad till tusen och bevakar allt jag bara kan och uppdaterar så snabbt det finns något nytt att skriva om.

Foto: Niklas Svensson

Nu får vi vänta en dryg timma innan det är dags för dagens första kvalheat med Filip Bengtsson i MXGP-klassen. Kan nog vara det kvalheatet som de allra flesta har väntat på, med fighten mellan Jeffrey Herlings och Eli Tomac som nog är huvudpersonerna denna dag.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP
Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor