Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Blandad MX/SX från helgen

Inte bara SM i Vissefjärda samt avslutning i AMA-SX i Las Vegas i helgen. Här följer en kort sammanfattning av övrigt som hände inom MX/SX.

Det har under en tid pratats en hel del om Justin Braytons ålder. Efter denna SX-säsong är det knappast någon som bryr sig att han är 34 år. I varje fall inte teamet Smartop/Bullfrog Spas/MotoConcepts Honda. De har nämligen förlängt samarbete med den nyblivne SX-femman över ytterligare två säsonger.

I Las Vegas kördes inte enbart SX-finalen utan även Arenacrossen hade sitt avslut i spelstaden. Monster Energy Kawasakiföraren Jacob Hayes vann inte bara deltävlingen (2-1) utan även hela serien. Totaltvåan Chris Blose skadade sig tidigare under finalkvällen då han kraschade i en rytmsektion och tvingades kliva åt sidan.

I Mill, Nederländerna vann Jeffrey Herlings planenligt de båda heaten i deras mästerskapsserie. Max Anstie blev dubbeltvåa medan Gautier Paulin blev totaltrea (3-4). Jonathan Bengtsson deltog och han blev 16:e totalt, via just två 16:e platser. I MX2-klassen blev det totalseger för Jago Geerts (3-1). Yamahaföraren vann före Calvin Vlaanderen (1-3) och Thomas Covington (4-2). Rasmus Håkansson deltog men var inte topp 30 i det första racet och inte topp 20 totalt. Bättre gick det för den tredje svensken, Filip Olsson, som fortsätter att producera fina, internationella resultat i 125-klassen. Nu blev det en fjärdeplats totalt (4-3) bakom Raivo Dankers (1-2) och finländaren Emil Weckman (3-1).

I den brittiska ligan i Blaxhall var den forne GP-föraren Jake Nicholls i gott slag. Det första heatet vann han med dryga halvminuten ned till tvåan Tommy Searle. I det andra var det något tightare, men segermarginalen blev ändå betryggande tio sekunder tillgodo på Evgeny Bobryschev. I MX2-klassen blev det tight i topp med Martin Barr (3-2) som segrare på samma poäng som tvåan Joshua Gilbert (2-3) och fyra pinnar ned till totaltrean Conrad Mewse (8-1).

Foto: KTM/Ray Archer

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | MxInAction
Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor
Reklam | IDE Travel AB