Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Blandad MX-kompott

5-årskontrakt, ett rykte, två skador samt en övergång från gult till rött bjuder MXInAction på denna gång.

Nya i nästa års VM-agenda är Redsand i Spanien. Nu är det även klart att den spanska arrangören har kritat på ett 5-årskontrakt med Youthstream, med andra ord 2018-2022. Kul för Spanien som har en en hel kull intressanta VM-förare med Jorge Prado i spetsen. När det gäller just Prado florerar ett rykte att han kan komma att flyttas från Red Bull KTM (med bland annat Jeffrey Herlings) till Red Bull De Carli KTM (med bland annat Antonio Cairoli), vad nu det i praktiken innebär?

Bas Vaessen tar plats i nya 114 Motorsports Honda tillsammans med högintressanta Hunter Lawrence. Personen som kommer att basa över teamet är ingen mindre än Livia Lancelot som länge drivit sitt eget MX-team. Båda förarna kommer närmast från Suzuki.

Enligt rykten kommer LRT KTM att vara med i VM-cirkusen även kommande säsong. I nuläget verkar Davy Pootjes vara högaktuell för en styrning. Som bekant har Pootjes ett år kvar på sitt kontrakt med KTM som väntas ge teamet LRT så kallad ”factory support”.

Vi rundar av med två skador. Att Cole Seely inte skulle köra Monster Energy Cup i Las Vegas har sedan en tid varit klart. Han ersätts av Christian Craig som HRC Honda lånar in av Geico Honda. Nu är det även spikat att Davi Millsaps, som nyligen skrev på för Yamaha US, inte heller kommer till start. En träningskrasch och en fraktur på väster armbåge hindrar honom från deltagande.

Foto: www.suzuki-racing.com

Kommentarer (1)

fredrik

hej hur kan man se monster energi cup ?

Reklam | MxInAction
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | IDE Travel AB