Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Bland det värsta jag sett

Team USA fick återigen vända hem till Amerika utan guldmedaljerna runt halsen, när Lag-VM avgjordes under magiska former på Maggiora MX Park i Italien för snart två veckor sedan.

Lördagen var något blek för USA, som hade mer otur än tur denna dag och kvalade bara vidare på en 15e plats. Men lördagen blev något helt annat och guldet låg för en stund i deras händer, trots olyckan som vi ser här i bild så slutade det med en tredjeplats för Team USA.

Jason Andersson knep starten i den andra finalen, ledde varv efter varv, i början rätt stort innan Jeffrey Herlings slet som ett djur för att komma ikapp. När han väl var i rygg på Andersson så började en liten katt & råtta lek innan Herlings föll på eget misstag oh Andersson fik en trygg lucka in i mål och firade med armarna upp i luften utan att hoppa målhoppet.

Problemet för Andersson var bara att strax bakom kom en varvad förare från Japan, som missat helt att Andersson inte hoppade hoppet utan laddade för fullt upp i luften. Första blev det ett enormt skrik över hela anläggningen, sekunden senare en läskig tystnad.

Andersson blev påhoppad nästintill rakt på huvudet och ryggen. Dessvärre får man säga så stod MxCarro där med kameran i högsta hugg och fångade bland de värsta bilderna jag skådat förut.

Men tack och lov så klarade sig Andersson undan kraschen med ”bara” en hjärnskakning. En bruten fot hade han sedan innan efter startkraschen i kvalet på lördagen. Sjukt bara det, att köra och vinna ett Lag-VM heat med fraktur i foten. Detta medför tyvärr att Andersson missar såväl helgens Supercross som MXGP arrangerar samt Monster Cupen i Las Vegas.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Kommentarer (3)

Linne

Utklassa vet jag inte riktigt... Och hade inte herlings vurpat när han skulle åka om Andersen hade Holland vunnit, hade desalle kört för Belgien hade dom säkerligen vunnit...

Aaa

USA hade nog med största sanorlekhet vunnit om det inte var för den där crachen. men men det får vi aldrig veta till 100 % lite synd dock hade nog varit en kul fight att se

Emil

En sjukt bra insats av Andersson som kanske är lite mer åt supercross! Utklassade européerna på hemmaplan med bruten fot! USA!!!

Reklam | IDE Travel AB
Reklam | MxInAction
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM