Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Blågula toppen på 1980-talet

Dubbla stötdämpare var numera i stort sett ett blott minne, likaså plåttankar. Luftkylda maskiner var nu mer eller mindre osynliga i 125- och 250-klassen. Sadeln drogs upp på tanken och cyklarna började faktiskt påminna om dagens.

För att få fram den mest lyckosamma SM-föraren under period 1980-1989 har vi precis som tidigare uträkningar valt principen att titta till resultatlistorna i SM alla klasser inräknade, för att sedan ge förarna tio poäng för ett SM-guld, nio för ett SM-silver och så vidare ned till tiondeplats som således ger en poäng.

Att överhuvudtaget komma in på topp 10-listan var en bedrift i sig. Det syns klart och tydligt på de toppförare som hamnade utanför: Leif Nicklasson, Rolf Wicksell, Conny Carlsson, Bertil Övgård, Peter Hansson, Magnus Johansson, Jörgen Gustavsson, Torbjörn Axelsson, Stefan Larsson och Bo Högberg, för att nämna en del.

På tiondeplats hamnade Strängnäs stolthet Dick Pettersson med 40 poäng, där av två guld och ett silver. Han var en poäng bakom Peter Johansson och två bakom Sven Berggren som således blev nia respektive åtta. Detta var ”PJ:s” första sväng och hans riktigt stora framgångar skulle som vi alla vet komma på 1990-talet. En medalj av de tre olika valörerna hann ”PJ” hur som helst samla på sig redan på 1980-talet. Något guld eller brons blev det aldrig för krigaren Sven Berggren, dock två silvermedaljer. Någon stilåkare, likt Dick och ”PJ” var han aldrig, däremot en fighter ut i fingerspetsarna. 1980 hamnade han på samma poängsumma som SM-vinnaren Rolf Wicksell. Med andra ord var han nära guldet han aldrig fick individuellt. I lag-SM blev det däremot två guld för Sven tillsammans med sin bror Roger.

På sjundeplats med 49 poäng placerar sig Upplands-Väsbys Magnus Nyberg. Inte heller han körde till sig något individuellt guld, däremot två silver och lika många brons. Vanligtvis såg man honom i sadeln på en KTM, ett mc-märke som inte syntes lika frekvent på tävlingsbanorna då som de gör idag.

Svenska Dagbladets Bragdguld tilldelades 1983 Håkan ”Carla” Carlqvist. Han blev i etern, hos mångfalden av det svenska folket, lika känd för sina svordomar och stammade som för hans skicklighet på crossbanorna. Med bland annat fyra raka guld i 500-klassen (1980-1984) blev det en total sjätteplats med 52 poäng för vår dessvärre avlidne crosskung som än idag är Sveriges senaste 250-världsmästare (1979 på en Husqvarna).

Topp 5 inleds med Jörgen Nilsson som är en pinne vassare än ”Carla”. Jörgen blev som bekant VM-tvåa 1993 i 500-klassen, endast besegrad med tre poäng av belgaren Jacky Martens. Men Jörgen skördade således framgångar redan på 1980-talet och när det gäller SM-serien blev det där två guld, två silver och ett brons – alla i 250-klassen.

Fyra är Inge Edberg som i sin tur var en poäng vassare än Jörgen Nilsson. Fightern Inge dubblerade med flera klasser under samma år med tre silver som bästa resultat. På pallen enligt våra beräkningar hamnar totaltrean Jeff Nilsson. Han samlade enligt våra uträkningar ihop 56 poäng. Som bäst var han säsongerna 1980-1982 då han vann 125-SM tre år i rad.

Tvåa totalt är ”Carlas” kronprins – skåningen Leif Persson. Om ”Carla” syntes och hördes så var Leif Persson nästan hans raka motsats. Hans storhetstid var 1983-1987 då han i 500-SM noterade sviten silver-silver-guld-guld-guld. Total körde han in 59 poäng enligt vårt system.

Överlägsen totalvinnare är Anders Eriksson, körandes Yamaha för AMF Södertälje. AE var då bosatt i Enhörna och kuskade runt i såväl Sverige som Europa i en gigantisk Scanialastbil. Under åren 1982-1986 grundade han totalsegern i denna serie via sviten silver-silver-guld-guld-guld i 250-klassen. Efter karriären har AE varit MX-tränare samt coach för det svenska motocrosslandslaget.

Foto: IB Arkiv (Leif Persson)

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP