Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Blågula framgångar i Italien

Den gångna helgen kördes den avslutande deltävlingen i det italienska mästerskapet och det med svenska framgångar.

I MX2-racet var faktiskt Alvin Östlund först ut. Han blev dock passerad av Calvin Vlaanderen men svensken nådde en förnämlig andraplats i mål, vilket även blev hans totalplacering i MX2-klassen. Lite längre ned i fältet krigade Tim Edberg förtjänstfullt och blev tia.

-Jag gjorde en bra start och var femma i andra böj efter att ha lyckats undvika en startincident. Körde sedan lite stelt och föll bakåt till 14:e plats. Med bara två varv kvar lyckades jag passera några konkurrenter och blev tia i mål, berättar Tim Edberg som körde med ryggsmärtor efter en krasch i kvalet.

Anmärkningsvärt var att Edberg var före storheter som Brent van Doninck och Samuele Bernardini vid målgång. Även Rasmus Håkansson deltog i MX2-klassen men han blev utslagen i kvalet.

I MX1-klassen segrade Antonio Cairoli som vanligt. Tvåa respektive trea blev Jeremy van Horebeek och Roman Febvre. Även i superfinalen hamnade denna trio på pallen, skillnaden då var att Febvre var före van Horebeek. Här var Östlund 20:e man, vilket gav honom en total åttondeplats i superfinalsmästerskapet totalt. Edberg bröt finalen efter ryggsmärtor. När det gäller Tim Gajser så kraschade han hårt efter ett jättehopp. I nuläget har han opererat käken (två frakturer). Om något mer är skadat får vi återkomma till. Hursomhelst väntas det ta någonstans 3 veckor till en månad innan han är tillbaka igen.

I 125-klassen deltog fyra svenskar: Emil Jönrup (13/10), Leopold Ambjörnsson (14/9), Noel Nilsson (31/23) och Filip Olsson (DNF/11).

Foto: Tim Edbergs racebike.

Kommentarer (1)

Rulle

Undrar om Gajser åkte på nån hjärnskakning i fallet, han var helt medvetslös direkt efter crashen

Reklam | IDE Travel AB
Reklam | MxInAction
Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor