Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | MXGP

Bakslag för SM-stjärna

Vid varma breddgrader i Spanien har Amanda Bergkvist siktet inställt på 100 procent motocross under 2017. Nu kom dessvärre ett bakslag.

Efter två raka niondeplatser i MX-Girls var fjolårets tolfteplats en grov missräkning för Amanda Bergkvist. Anledningen till den blygsamma placeringen var ett antal missade SM-heat på grund av skada. Till 2017-års säsong skulle hon komma fit for fight och laddad till tusen. Men det är inte alltid som det blir som man har tänkt sig.

– För två veckor sedan hände det som inte fick ske, jag skadade mitt knä. Det var på gymmet så det var inte relaterat till motocross på något sätt. Jag skulle bara ställa mig upp från sittande när det knakade till i knät. Jag blev mycket orolig att säsongen skulle spolieras. Det blev flyget hem redan nästa dag för att träffa en knäexpert samt utföra en magnetkameraundersökning, berättar Amanda Bergkvist.

Det visade sig att menisken hade delat sig. Något som orsakats av en gammal skada från 2013 då Amanda tvingades operera korsbandet och sy den aktuella menisken.

– Det verkar som menisken aldrig har läkt utan hölls på plats av stygnen så detta hade troligen hänt oavsett vad, frågan var bara när. Nu har jag precis blivit opererad i knät och fått ta bort en del av menisken. Det var väldigt skönt att få detta gjort och jag är glad att det inte var värre än det var. De goda nyheterna är att jag kommer vara tillbaka till träning igen om några veckor. Således ett visst avbräck, men inget som stoppar mig, jag ger mig inte!! Under tiden jag är kvar här i Sverige passar jag på att besöka en del företag som förhoppningsvis vill sponsra mig, hälsar Amanda Bergkvist.

Foto: Almudena Luque Aguera

Reklam | MXSM

Kommentarer (1)

CrossMor

Hon kommer igen , en krigare den tjejen

Reklam | Forsell Motor
Reklam | MXGP
Reklam | AGM Shop
Reklam | KTM