Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Andra raka för Emil Jönrup

Vi har ju inte riktigt hunnit med att rapportera från allt som hände under MXSM-deltävlingen i Årsunda förra helgen då jag några dagar efter for ner till VM-deltävlingen i Lommel.

Emil Jönrup - Foto: Niklas Svensson

Men det är givetvis inget som har glömts bort och jag tänker här summera de två klasserna som vi ännu inte hunnit rapportera om och det med klasserna 125cc U17 och MX1-klassen.

Och om vi börjar med ungdomarna i den superhärliga 125cc klassen som gång på gång fortsätter att bjuda på härliga körningar genom hela fältet. I lördagens första final knep mästerskapsledaren Arvid Lüning från Upplands-Väsby MK sin sjätte heatseger för säsongen efter ännu en stark körning.

Men det satt hårt inne för Axel Semb från SMK Dala Falun tog över ledningen i ett tidigt skede och hade skapat sig en bra lucka innan Lüning fanns uppe på en andraplats. Men avståndet krympte varv efter varv och tillslut tog sig Lüning förbi.

Axel Semb i ledning före Arvid Lüning - Foto: Niklas Svensson

Tog starten gjorde Noel Nilsson från Getinge MK som var tillbaka efter skada och som låg på en tredjeplats länge innan en vurpa forcerade honom ner till en 15e plats i mål. Andra heatet blev inte lika lyckad för Noel som med en dålig start fick jobba sig upp till en 18e plats i mål. Men denna lovande talangen kommer vi nog få se mer av i toppen framöver.

Bakom Lüning kunde Axel Semb knipa en andraplats före Emil Jönrup från Varbergs MK, Elix Ruth från Umeå MK och Leopold Ambjörnsson från MCK Hallandia.

Årsbästa placeringar lyckades både Rasmus Varg från Västerås MK och Elias Persson från MK Orion på en sjunde respektive en åttondeplats.

Noel Nilsson fick motta en MxInAction Holeshot Award - Foto: Niklas Svensson

I söndagens blöta final kunde Elias Persson knipa starten och bjöd sedan på en superhärlig körning in på en imponerande tredjeplats, en placering som räckte för en tredjeplats totalt och ett första besök upp på prispallen i karriären.

Emil Jönrup övertog ledningen ganska så snabbt och for sedan iväg mot sin andra seger för säsongen, cirka 15 sekunder före Elix Ruth och Elias Persson. Men de två sistnämnda hade en aningen tur med sig, om man får kalla det så.

SM-ledaren och lördagens heatvinnare Arvid Lüning gjorde en dålig start och fick även kasta glasögonen på det första varvet. Lade sedan i en extra pollett och avancerade hela vägen upp till en andraplats med bara två kurvor kvar till mål när en sten fastnar i kedjan och Arvid blir stillastående. Så från en andraplats och en totalseger som bara låg två kurvor bort så sjönk Arvid ner till en 17e plats i mål.

Arvid Lüning på första varvet i söndagens final - Foto: Niklas Svensson

Besvikelsen efter målgång syntes omgående med en ledsen och väldigt frustrerad Arvid, som istället blev sexa totalt denna helg. Men om det kan vara till någon tröst så behåller han ledningen totalt och det med hela 27 poäng ner till Emil Jönrup och med 57 poäng ner till trean Leopold Ambjörnsson inför den femte deltävlingen i Västerås om ett par veckor.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (1)

Patrik

125 kör inte i Västerås

Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM