Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Anderson istället för Andersoff

Sista natten med gänget. I alla fall för SX-serien i AMA anno 2018. Las Vegas var platsen. Jason Anderson var mannen.

I lördags natt stängdes AMA-seriens SX för den här säsongen. Det fanns en mikroskopisk möjlighet att Marvin Musquin skulle kunna snuva Jason Anderson på hela härligheten. Men icke. Jason lät i och för sig Musquin haka på Eli Tomac när de båda försvann i topp från övriga i fältet. För Jason fanns det ingen anledning att visa sig på styva linan. Nu handlade det om att vara smart. Köra med insidan och undvika trubbel.

Jason rundade som sexa efter första varvet. På det tredje varvet passerade han Benny Bloss. Därefter höll han femteplatsen hela vägen in i mål. Grattis Jason. Grattis Husqvarna. Han var inte snabbast under SX-serien, men han var den som plockade allra flest poäng och det går mästerskapet ut på. Sorry, Eli Tomac.

Lyssnade på en intervju med Jason för en tid sedan. Han avslöjade att han har varit lite mera seriös under denna säsong. Lite mer koll på maten. Lite mer koll på drickat. Lite mer koll på sömnen. Lite mer koll på det som rör MX/SX Nu är han inskriven i historieböckerna med alla andra, gamla stjärnor.

Även Zach Osbourne hade en liknande situation i Lites (east) med även ett liknande resultat och avstånd ned till tvåan Jordon Smith. Åtta poäng skilde dem åt, nio mellan Jason och Musquin när allt var klappat och klart. Zach behövde inte heller bli ultrasvettig, utan han rullade i mål på en för honom medioker sjundeplats. Men man ska göra det också. Nerver kan alla spela oss ett spratt. Vem minns inte Joey Savtagy och hans gyllene utgångsläge i fjol, och allt blev bara moll när poängen adderades samman.

Då blev det lite tuffare i den västra serien. Och vad hade hänt om totalvinnaren Aaron Plessinger hade drattat på ändan när han åkte på en highsider i racet. Nu höll han sig på hjulen och när han passerade mållinjen, förövrigt precis bakom Zach i mål, ja då var det klart att han var två pinnhål bättre än Las Vegas-vinnaren, Adam Cianciarulo. Ibland kan en poängställning också se jämnare ut än vad den var. Tror nog att både Zach och Aaaron hade kunnat peta i ytterligare en växel om så hade varit nödvändigt.

Två titlar till Husqvarna i AMA-SX och en av dem den tyngsta. Vem hade kunnat tro det för ett par år sedan? Får nästan lyfta på hatten och tacka KTM för köpet, som sedan ledde till att svenskättlingen blev en vinnare igen. Lite patriotisk får man väl vara, trots att det nu är en massvis med år sedan Husqvarna var förlorade som svenskägda.

Foto: Husqvarna US/Simon Cudby

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | IDE Travel AB
Reklam | MxInAction
Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor