Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Andersen utmanar Kane

Fullt pådrag här hos Vissefjärda CK när den andra deltävlingen av MXSM ska avgöras här i Småland under helgen.

I MX-Women har vi denna helg 23st startande. Så alla som kör har kvalat vidare då det egentligen är 26st som går till final. Tråkigt att se att klassen inte riktigt fylls på med nya talanger men reglerna har blivit något hårdare för att delta till denna säsong, vilket samtidigt är förståeligt då det redan nu är ett ganska stort glapp i klassen när det kommer till hastighet.

En frustrerad Natalie Kane - Foto: Niklas Svensson

Och detta syntes tydligt att det var ett störande moment för SM-ledaren Natalie Kane under tidskvalet. Kane var gång på gång ute på snabbvarv men blev hindrad flertalet gånger om när hon kom ifatt förare med en helt annan fart.

Visst kan man skapa sig utrymme innan man går ut på snabbvarv för att detta inte ska ske men när det skiljer ca 18-20 sekunder per varv mellan henne och dom som är längre ner i fältet så blir det svårt att få in en bra tajming. Kane blev rasande ute på banan och viftade ganska frustrerande mot en del förare som kom i hennes väg.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Och frustationen speglade nog av sig sedan på körningen för hon fick inte till farten riktigt. Eller så var det så enkelt att Sara Andersen från Danmark tagit fram ännu en växel i kroppen till denna helg för att utmana Kane på riktigt. Andersen hade i alla fall 1.6 sekunder snabbare varvtid än Kane i tidskvalet.

Bakom följde Ida Djärf Björklund före Matilda Huss, Madelen Hofseth Pedersen, Tilda Eklund och Felicia Loo på en sjundeplats. Nu får vi vänta med spänning på att den första finalen ska avgöras senare i eftermiddag och se om det blir en sevärd fight mellan Andersen och Kane.

Kommentarer (1)

peter

Kanske dags för kane att åka någon annan tävling om hon inte acepterar att det finns andra förare på banan.

Reklam | Forsell Motor
Reklam | MxInAction
Reklam | IDE Travel AB
Reklam | KTM