Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Alvin Östlund till Husqvarna

Veckan bästa nyhet kom under torsdagskvällen och det med att vår VM-förare Alvin Östlund skrivit på ett nytt kontrakt för säsongen 2019 och byter därmed fabrikat efter alla år hos Yamaha.

Foto: Revo Husqvarna

Det har under året funderats en del hur en fortsatt VM-satsning för Alvin Östlund skulle se ut. Vi visste om att det kontrakt han haft med Yamaha Europa skulle gå ut efter denna säsong. Och tyvärr hade inte Alvin den bästa säsongen heller, stora delar p.g.a. den långvariga skadan i foten efter en hård krasch i lettiska Kegums.

Bästa VM-placeringen kom i inledningen på säsongen med en superfin sjundeplats i Portugals första final. Efter den långvariga skadan kom Alvin tillbaka sakta men säkert till sin form och avslutade VM-säsongen med en 11e plats i Holländska Assen och sedan med fina körningar för Team Sweden i Lag-VM.

Men sedan dess har den stora frågan varit vart Alvin Östlund skulle hamna och efter minst åtta säsonger hos Yamaha så blev det igår klart att det blir ett märkesbyte.

Foto: Revo Husqvarna

Alvin har signerat på för Team Revo Husqvarna för 2019 och kommer tillsammans med teamkamraten Dylan Walsh köra i VM-klassen MX2. Dylan Walsh från Nya Zeeland som denna säsong avslutade på en sjätteplats totalt i EMX250 med två heatsegrar.

Så bara där har Alvin fått sig en ny bra träningspartner att träna mot under försäsongen. Förutom fokus på framfart i VM så kommer Alvin och teamet även satsa på hela Brittiska Mästerskapet. Alvins första tävling för teamet sker i Hawkstone International söndagen den 17 februari 2019.

Kommentarer (7)

Roger

Roligt att Alvin fick en styrning i detta stallet, nu är det lite vinna eller försvinna för Alvin 2019! Farten har han men lite tuffare körning och inga skador så kan det här bli en toppen säsong för A.

Vimmerby

Husqvarna via Bloms MX Vimmerby

Fredric Torstensson

Någon som vet vilket team Filip Bengtsson kommer att köra för nästa säsong? Jag läste i Race att han har tackat nej till fortsatt styrning för JWR.

Johan

Läste någonstans att dom har fabriks support med!! Typ satellit team!!

Jimmy

Grymt bra!

Everts

Det här kommer att bli jättebra Alvin! Lycka till!

Drutten

Kul! Lycka till Alvin

Reklam | IDE Travel AB
Reklam | MxInAction
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM