Reklam | Duells AB
Reklam | MXGP
Reklam | FoxHead Europe

Adam tillbaka på toppen

Säsongen 2014 var det dags för Pro Circuit Kawasaki föraren Adam Cianciarulo att inleda sin karriär bland världseliten, efter några framgångsrika säsonger i 80cc klassen.

Adam Cianciarulo - Foto: Niklas Svensson

Adam var det stora framtidslöftet som Kawasaki ”plockat” fram och ansågs kunna bli en ny Carmichael eller något liknande. Och vilken dunderstart han hade säsongen 2014. Öppnade med att vinna sin livs första Supercrosstävling och följde sedan upp med två andra respektive förstaplatser innan olyckan var framme.

Sedan dess har Adam följts av skador efter skador och resultaten har uteblivit, fram tills förra helgen i Daytona. Teamkollegan Joey Savatgy knep starten i finalen men i kurvan efter kunde Adam ta över ledningen, som han höll hela vägen in till mål trots hårt tryck av Savatgy hela heatet igenom.

Adam Cianciarulo - Foto: Niklas Svensson

Det var en minst sagt rörd och tårfylld kille på prispallen som äntligen fick stå överst på pallen igen. Adam har även gjort bra ifrån sig innan och ligger faktiskt på en tredjeplats totalt med bara nio poäng upp till mästerskapsledaren Zach Osborne.

Den sistnämnde hade en något tuffare kväll, var på väg upp och hade tredjeplatsen innan han gick omkull och slutligen slutade på en femteplats, vilket gjorde att mästerskapet komprimerades ihop ytterligare med Savatgy på en andraplats, en plats han även håller totalt med endast sex poäng upp till Osborne.

Zach Osborne - Foto: Niklas Svensson

Före detta VM-föraren Dylan Ferrandis prövar lyckan i USA denna säsong och har öppnat upp riktigt starkt under sina första deltävlingar i den Amerikanska Supercrossen, men har gjort lite för många misstag under de inledande tävlingarna för att lyckas ta sig till prispallen. Men denna kväll gick det hela vägen och det blev slutligen en tredjeplats och första besök till prispallen.

Fredrik Norén hade något riktigt bra på gång denna kväll och var väldigt snabb. Var ut som fyra-femma i kvalheatet och låg och fightades med bland annat Joey Savatgy om tredje-fjärdeplatsen. Och på en säker femteplats med bara något varv kvar så gick Fredrik omkull och tappade ner till 10e plats i mål.

Fredrik Norén - Foto: Niklas Svensson

Men i en nervös sista chansen kunde Fredrik slutligen ta sig vidare till final efter en storstilad seger och faktiskt var det enormt många i publiken runt om mig som hejade fram Fredrik. Tack vare sin seger i sista chansen fick han även ställa sig och bli intervjuad inför hela arenan som säkert var fylld till ca 60.000 åskådare.

I finalen blev det dock ingen lyckad kväll för Fredrik som först hade en dålig startposition och kom iväg långt bak. Fredrik var på väg uppåt men gjorde ett misstag och kom utanför banan vid något tillfälle vilket gjorde att han tappade en del av dom han hade passerat och fick nöja sig med en 16e plats denna kväll.

Bra start för Norén i kvalet längst in till höger - Foto: Niklas Svensson

Efter fyra deltävlingar ligger Fredrik på en 13e plats totalt med hela 30 poäng inkörda. Vi kommer under veckan skriva ytterligare en artikel om Fredrik med egna ord från tävlingen samt med ord om hur livet fungerar där borta, hur det ser ut inför utomhus säsongen och hur han får den ekonomiska biten att gå runt.

Reklam | MXSM

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | MXGP
Reklam | AGM Shop