Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

71 och 84 vill bli 101

Det är fortfarande en bra bit kvar, samtidigt kommer de allt närmare ”omöjliga” 101 GP-vinster.

De är Jeffrey Herlings och Antonio Cairoli och de är på jakt. Inte bara efter ännu en världsmästartitel. Det skulle betyda den tionde för Cairoli och den fjärde för Herlings. I sikte har de även rekordet 101 GP-vinster som Stefan Everts innehar.

Just nu har 23-årige Herlings 71 GP-vinster och 32-årige Cairoli 84 stycken. Medan italienarens karriär börjar sjunga på sista versen, har Herlings tio år kvar – om han vill. Tio år och 30 GP-vinster kvar till rekordet låter som piece of cake om ni frågar MXInAction. Samtidigt går det inte riktigt att jämföra då och nu. 20 deltävlingar per år fanns inte på Everts tid, även om han dubblerade i två klasser en säsong. Här har Herlings fördel modell stor. Sedan kan man ju undra hur länge The Bullet vill stanna kvar i Europa? När han väl har vunnit såväl MX2- som MXGP-VM, är det då inte hög tid att mäta sina krafter med jänkarna i deras AMA-serie?

Här följer hursomhelst listan på de förare som har vunnit GP:n och fortfarande är aktiva i VM-serien (källa mxlarge.com).

Antonio Cairoli 84, Jeffrey Herlings 71, Clement Desalle 22, Tim Gajser 15, Tommy Searle 14, Romain Febvre 12, Gautier Paulin 12, Max Nagl 9, Kevin Strijbos 6, Max Anstie 6, Jeremy Seewer 5, Shaun Simpson 4, Valentin Guillod 3, Tanel Leok 3, Jordi Tixier 2, Jeremy Van Horebeek 2, Glen Coldenhoff 2, Arnaud Tonus 1, Benoit Paturel 1 och Evgeny Bobryshev 1.

Foto: KTM/Ray Archer

Kommentarer (4)

Janos

(Läste inte dom andra kommentarerna) hejsvejs

Janos

Tror aldrig att Herlings går till USA, han har ju sagt själv flertalet gånger att han ska slå everts rekord.

Jerry

Herlings går nog i Everts fotspår och blir en av de främsta i VM-historien när han väl lägger av. Jag tror inte att SX lockar honom.

Christoffer

Herlings har sagt i flertalet intervjuer att han inte kommer göra USA-karriär. Han menar på att han skulle gjort det för längesen i så fall och dessutom är han inte blyg med hur illa han tycker om supercross. Nä han nöjer sig nog med att göra nåt inhopp då och då för att tvåla till jänkarna och tysta alla förståsigpåare där borta :)

Reklam | MxInAction
Reklam | KTM
Reklam | IDE Travel AB
Reklam | Forsell Motor