Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

10 svenskar vidare till final – Uddevalla GP

Jag går runt med små rysningar på hela kroppen till och från. Det är så magiskt att äntligen vara tillbaka här på Glimminge Motorstadium i Uddevalla. Man har så många minnen som kommer tillbaka.

Foto: Niklas Svensson

Vi har haft en del regn under natten men efter nio i morse så tittade solen fram och värmer just nu våra ryggar väldigt skönt. Fredagen spenderades till att vandra runt i depån, banan, campingen och massa annat. Såg på telefon att jag lyckades få ihop 19.000 steg igår, det känns idag kan jag lova och nog blir det inte mindre denna dag.

Återigen har BMK Uddevalla lyckats helt perfekt. Min känsla efter att vandrat runt på campingen säger mig att det återigen är nästan fullbokat, varenda litet hörn på alla campingar börjar nu fyllas ut helt och hållet. Det store berget börjar även det prydas med massor av människor. Jag har en känsla att denna dag och helg kan komma att bli magisk.

Filip Olsson - Foto: Niklas Svensson

Två grupper har hunnit köra nu på förmiddagen. Honda EMX150 där Rasmus Moen var snabbaste svensk på en andraplats följd av mästerskapsledaren Anton Nordström Graaf. På tiondeplats Melwin Bengtson och sedan Ville Nordström Graaf på en 13e plats.

I EMX125 hade vi tillslut 14st svenska förare till start. Hela 10st av dessa gick vidare till final och det är vi enormt glada över. Isak Gifting låg länge i toppen men halka tillslut ner till en 11e plats med drygt 1.7 sekunder upp till Norges Kevin Horgmo som var snabbast.

Isak Gifting - Foto: Niklas Svensson

Ni ser, tight mellan tiderna. Från första till 40e plats skiljde det endast sju sekunder. Snabbast av svenskarna blev dock Filip Olsson tillslut, när han satte en kanontid på slutet och blev sexa, med 1.1 sekunder upp till Horgmo. Jag hinner inte skriva upp varenda namn för nu måste jag ut igen, men resultatlistor finner ni på www.mxgp.com

Nu är det snart dags igen och då med MX2-klassens fria träning. Jag ska försöka uppdatera så mycket jag hinner idag men ska även blanda nytta med nöje. Måste bara få njuta av det här. Följ oss på sociala medier där vi uppdaterar med jämna mellanrum.

Kommentarer (6)

Ola

Håller med föregående talare, du är grym. Men glöm nu inte bort att själv sätta dig ner bland publiken och bara njuta. Uppdatera kan du göra vid bättre valda tillfällen.

Annica

Du är suverän på att hålla oss MX intresserad uppdaterade. Tack för ditt engagemang.

K

Grymt jobb!

jens Huvell

Du är så jävla bra Niklas. Helt otroligt hur snabbt du hinner få fram info till oss hemma i sofforna.

Ante

Skulle va en tumme upp ej ?:)

ante

Uppskattar all info vi får????????

Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor
Reklam | MxInAction
Reklam | IDE Travel AB